Инфо

23. децембар 2010.23. дец 2010.
ЗАПОШЉАВАЊЕ У ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

ПРИВАТИЗАЦИЈА НИЈЕ ДАЛА ОЧЕКИВАНЕ РЕЗУЛТАТЕ

На прошлонедељној седници чланови Локалног савета за запошљавање усвојили су Локални акциони план запошљавања општине Коцељева за 2011. годину
Директор Националне службе запошљавања филијала Шабац Бранко Филиповић говорио је о Националном акционом плану запошљавања у Србији којим су утврђени циљеви политике запошљавања и приоритети који ће се реализовати у наредној години, као и критеријуми за суфинансирање програма или мера активне политике предвиђених локалним акционим плановима, средствима из републичког буџета.
- Локална самоуправа која у оквиру локалног акционог плана запошљавања обезбеђује минимум 51 одсто средстава потребних за финансирање одређеног програма или мера активне политике запошљавања, може поднети захтев за учешће у финансирању тог програма. Али је такође предвиђено да општине које према степену развијености припадају ИИИ и ИВ групи равијености, као и девастираним подручјима, може се одобрити захтев за суфинансирање и ако је у буџету локалне самоуправе обезбеђено мање од половине средстава потребних за реализацију програма или мера активне политике запошљавања- додао је Филиповић.
Драган Ђермановић из НСЗ експозитура у Коцељеви подсетио је да је један од најбитних услова за одобравање суфинансирања тај да општина има формиран локални савет за запошљавање, а у Коцељеви је он основан 2005. и, према његовим речима, успешно ради и има добру сарадњу са локалном самоуправом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa