Инфо

30. децембар 2010.30. дец 2010.
НАЧЕЛНИК МАЧВАНСКОГ ОКРУГА СВЕТОМИР ВЕШИЋ О ПРОТЕКЛОЈ ГОДИНИ

БОРБА ЗА ОЧУВАЊЕ РАДНИХ МЕСТА

Протеклу 2010. годину на територији Мачванског округа обележила првенствено борба за очување радних места. Поплаве које су погодиле неколико општина округа крајем године нанеле огромне штете, с тим у вези, неки од значајнијих пројеката за следећу годину - чишћење каналске мреже и санација насипа на Сави
У свих осам локалних самоуправа на територији Мачванског округа протеклу, 2010. годину обележила је првенствено борба за очување радних места, или тачније очување постојећег социјалног стандарда. Чињеница је да економска криза није заобишла ни Мачвански округ, па је и овде смањен прилив инвестиција, али су се локалне самоуправе трудиле да испоштују нека приоритетна финансирања. У свих осам јединица, да ли само из локалног буџета или у сарањи са републичким фондовима, протекле године се улагало у изградњу инфраструктурних објеката. Радило се на канализационој мрежи, асфалтирани су путеви, реновиране су школе и предшколске установе ““ износи своје утиске о протеклој години Светомир Вешић, начелник Мачванског округа.
Поред светске економске кризе која је негативно утицала на развој Мачванског округа у претходном периоду, штету су нанеле и велике поплаве које су недавно погодиле овај крај. Вода је овом приликом најтеже угрозила територије Љубовије, Лознице и Малог Зворника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa