Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
ПРАЗНИК МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ
ОРГАНИЗОВАНА БАЈРАМСКА СОФРА ПОВОДОМ РАМАЗАНСКОГ БАЈРАМА

ПРАЗНИК МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ

У организацији Исламске заједнице Шабац и Града Шапца, у суботу је, поводом празника Рамазанског Бајрама, у шабачкој махали организована Бајрамска софра, којој су, поред верника, присуствовали заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић и члан Градског већа задужен за верске заједнице Салко Карадаревић.
- Окупили смо се да обележимо крај Рамазанског поста и почетак великог муслиманског празника Рамазанског Бајрама. Разумејући и поштујући потребе и опредељења свих наших грађана, Град Шабац је и ове године помогао у организацији Бајрамске софре. Овом приликом, исламским верницима и поглаварима исламске заједнице честитам празник и желим да наредни дани буду испуњени слогом и толеранцијом. Само заједно можемо градити бољу будућност и неговати највеће врлине љубави, мира и узајамног поштовања - поручио је заменик градоначелника Шапца.
Муфтија мачванско-подрински Мехмедалија ефендија Вели честитао је свим верницима Ислама овај велики празник.
- Уз захвалу узвишеном Богу, једином који нас је вољом својом обрадовао Рамазаном, месецом поста и опроста, данас пред први дан Бајрама када се муслимани света радују освојеним наградама и опросту узвишеног дочекујемо Бајрам у миру и благостању, у нашој домовини, у нашем граду Шапцу. Верујем да ће нас свевишњи саставити у вечноме рају с нашим ближњима, пријатељима и комшијама, јер смо се у овим данима молили за све људе, њихово здравље и напредак и молимо узвишеног господара да опрости свим покајницима - поручио је Муфтија мачванско-подрински.
ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је Исламским верницима и поглаварима Исламске заједнице Рамазански Бајрам, уз жеље за добро здравље, личну и породичну срећу.
- Желим вам да празничне дане проведете у миру, у кругу својих породица, пријатеља и комшија. Нека вам празник донесе духовни мир и радост, а дани пред нама благостање, толеранцију и међусобно разумевање - поручио је градоначелник Шапца у честитки упућеној поводом Рамазанског бајрама.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa