Инфо

10. август 2017.10. авг 2017.
ПОВРАТАК ТРАДИЦИОНАЛНИМ ВРЕДНОСТИМА
ШАБАЦ ДОБИО САВЕТ ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ

ПОВРАТАК ТРАДИЦИОНАЛНИМ ВРЕДНОСТИМА

Најважнији актуелни проблеми којима ће се Савет бавити јесу насиље у породици и квалитет живота старих особа са инвалидитетом и сметњама у развоју. Први корак у раду савета биће израда Локалног акционог плана
Шабац је ових дана добио Савет за бригу о породици. Чланови Савета су представници Града, установа социјалне и здравствене заштите, школа и невладиног сектора, а циљ је очување и промоција традиционалних породичних вредности.
Најважнији актуелни проблеми којима ће се Савет бавити јесу насиље у породици и квалитет живота старих о особа са инвалидитетом и сметњама у развоју. Поред тога, незаобилазне теме ће бити и јачање толеранције и друштвеног дијалога, солидарности, емпатије и еколошке свести.
-Препознали смо да је породица стуб читаве друштвене заједнице и у наредном периоду желимо да се, кроз рад и будуће састанке, бавимо оним питањима која су есенцијална за сваку породицу. Нажалост, као велики проблем издвојило се насиље у породици, а не заостају много ни лош квалитет живота старих, како у граду тако у селу, али и особа са инвалидитетом, аутизмом у уопште лица са посебним потребама. Жеља нам је да вратимо традиционалне вредности у породицу, да окупимо родитеље и децу да се међу њима поново успостави дијалог и квалитетан однос. Покушаћемо да пробудимо толеранцију, солидарност и еколошку свест која је код младих на јако ниском нивоу, објаснила је Ивана Ђорђевић председница Савета за бригу о породици и одборник у Скупштини града Шапца.
План и програм рада Савета је у уторак представио градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу. Ивана Ђорђевић је истакла да је то веома важан корак у функционисању Савета.
Први корак у раду Савета биће израда Локалног акционог плана, којим ће се савет бавити нареднх неколико месеци. Овај план такође ће бити представљен градоначелнику, који верује да ће до краја године бити изнети конкретни предлози како да се побољшају градске мере. Градоначелник се захвалио Ивани Ђорђевић на жељи и идеји да у реална живот уведе рад више градских служби.
-Град има богату палету различитих услуга којима пружа социјалну и здравствену заштиту и друге друштвене услуге својим грађанима. Да би могли даље да се развијамо као град потребно је да у фокус својих услуга ставимо породицу. Савет ће помоћи Граду и градским органима да и убудуће доносе одлуке на корист наших суграђана, било да је у питању квалитетније школовање, боља социјална заштита или бржа и ефикаснија администрација. Такође, ту је и омогућавање ситуација у којима ће људи моћи да зарађују више. Савет је за свој задатак узео једну озбиљну тему којом треба да се бави на озбиљан и организован начин, рекао је градоначелник Зеленовић.
Чланови Савета сарађиваће са институцијама и организацијама релевантним за теме којима ће се бавити, као што су Министарство унутрашњих послова, правосудни органи, установе социјалне и здравствене заштите.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa