Инфо

10. август 2017.10. авг 2017.
САДАШЊИ И БУДУЋИ ШАМПИОНИ
КК “ЗОРКА” – ШАМПИОН ПИОНИРСКЕ И МИНИ КАЈАК ЛИГЕ

САДАШЊИ И БУДУЋИ ШАМПИОНИ

Најмлађи шабачки кајакаши поновили су успех од претходне године, али овај пут то је било знатно убедљивије него лето раније. Предност у Мини кајак лиги 53 бода, код пионира разлика 11 бодова
Квантитет не мора увек донети квалитет, али чињенице показују да у Кајак клубу “Зорка” између ових речи може стати знак једнакости. Пионири шабачког клуба и учесници Мини кајак лиге Србије доминирали су у сваком од четири кола, освојивши заслужено победничке пехаре. Шапчани су клуб са највише деце у тренингу у Србији. У тренингу је 120 дечака и девојчица, а у такмичарској сезони, не рачунајући сениоре, боје клуба бранило је чак 108 кајакаша. Осим по укупној масовности, “зоркаши” су на сваком од кола били најбројнији.
У мини кајаку предност је стечена већ у првом колу када су будуће звезде кајака из Шапца освојиле два бода више, а одмах је било евидентно да једини конкурент у борби за титулу може бити “Таркет”. Неизвесност је трајала и после две рунде, али у трећем и четвртом колу “чивијаши” су без премца славили обезбедивши убедљив тријумф. Посебно се у лиги истакао Лука Мањенчић. Иако је у тренингу кратко успео је да достигне ниво где је у свакој трци, јакој конкуренцији ривала са дужим тренажним процесом, узимао медаљу. На крају “ЗОРКА” прва са 486 бодова, “Таркет” са 433 бода на другом месту, тећи “Дунав” Бездан са 350, четврти “Вал” 287 бодова. Укупно је наступало 25 клубова из целе земље.
Пионири су били ван врха само после првог кола где су нешто успешнији били “Таркет” и “Бечеј”. Међутим већ наредни састанак најбољих пионира кајакаша донео је промене на врху, док су треће и четврто коло само потврдили шампионе. У коначном поретку 16 екипа: “ЗОРКА” 80, “Таркет” 71, “Бечеј” 70, далеко иза “Борча” (35), “Филип Вишњић” (30)... Појединачно доминирао је Вук Милетић, најбољи у К1 1.000 и у двоседу на 500 метара са Бојаном Делибашићем.
Са најмлађим кајакашима и кануистима раде тренери: Душан Станојевић, Драган Ковачевић и Милан Ђенадић. На клупском нивоу наредни велики изазов је државно првенство у септембру.
- Апсолутно смо поносни на нашу децу. Најбитнија нам је масовност, а из ње увек дође квалитет. Они имају ту шампионску снагу и иако зависи од много фактора, сјајна спортска будућност је пред њима, уверен сам у то. Важно је да они воле овај спорт, а такмичарски дух развија сваки успех. На свако од четири кола водили смо минимум 50 такмичара, некада је било и 70. По сваком параметру смо први у Србији, држави чији кајак је познат и признат у свету – истакао је тренер Душан Станојевић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa