Инфо

17. август 2017.17. авг 2017.

Шљункара шабачко море

Мало је градова, па и насеља, у Србији који имају богом дату благодат, као што је Табановачка шљункара, огромно водено пространство, удаљена од центра града за око пет километара, која је ових дана, када Србијом владају тропске врућине била препуна купача и оних који су на обали шљункаре, у дебелој хладовини топола, нашли за себе спас и освежење. Због тако високих температура ваздуха, због тропских врућина, знатан број Шапчана потражио је спас у освежењу на Табановачкој шљункари, од којих сазнајемо да је вода беспрекорно чиста, чија температура достиже пријатних 27 до 30 стпени.
Због великог интересовања за освежењем у шљункари многи од посетилаца често немају довољно простора за себе и своје лежаљке на обали, а то је посебно уочљиво у поподневним сатима, а да за дане викенда и не говоримо. Тада се тражи место више, не само за купаче већ и за њихове аутомобиле.
Купачи и остали посетиоци шљункаре изражавају наду да ће једног дана надлежни смоћи снаге и средстава и схватити да је и Табановић део градске територије те да бар том делу Табановића треба посветити адекватну пажњу, бар када је комунално уређење и хигијена, за коју огромним делом сносе кривицу посетиоци, који иза себе по одласку са плаже, остављају гомиле смећа.
Знатан део посетилаца изражава спремност да учествује у уређењу простора око језера и приступа до језера.
Како метеоролози најављују да ће и наредни дани бити под утицајем високих температура, не само наредни дани већ и пар наредних година – лета ће бити изразито топла, са тропском температуром, те ће Шапчани и даље тражити спас и освежење у Табановачким језерима, која се једног дана морају упристојити, бар када је реч о комуналној инфраструктури.
М. Ботић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa