Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
НОВИМ ВОЗИЛОМ ДО СВАКОГ СОКАКА
ЛАКШЕ ОДНОШЕЊЕ СМЕЋА У ПРЕДВОРИЦИ

НОВИМ ВОЗИЛОМ ДО СВАКОГ СОКАКА

У селима у којима због неприступачног терена није могуће доћи до сваког домаћинства, ЈКП Стари град покушаће да услугу изношења смећа обавља осим великим и мањим возилима. У Предворици се са решавањем проблема кренуло постављањем допунских контејнера а од протекле седмице и ангажовањем мањег возила. Како би се тачно утврдиле локације где камион аутосмећар не може да дође, екипе предузећа су у више наврата излазиле на терен и у сарадњи са представницима месних заједница утврдиле који су то делови.
-Од данас ћемо новим возилом проћи и мањим улицама како бисмо покупили сваком мештанину испред дворишта смеће. У старту смо делили календаре обавештавајући људе када се носи мешани комунални отпад, када селективни отпад. Међутим сада смо направили нов систем. На сваком рачуну на полеђини, за сваку Месну заједницу пише тачно којим данима долазимо и коју врсту отпада износимо, тако да сваки корисник који добије рачун може сваког месеца то да проверава - истакао је Зоран Дамњановић, руководилац сектора градске чистоће ЈКП “Стари град”.
На сличан начин проблем немогућности проласка возила у појединим местима ће бити решен и у другим селима Оридског басена.
-Осим Предворице, имамо проблем у Мрђеновцу, Корману и Миокусу. Слаћемо мања возила која ће моћи да прођу кроз сокаке и тако ћемо пробати да решимо проблем. Морамо наићи на сарадњу са Месном заједницом зато што између осталог има и доста неорезаног дрвећа које наше возило омета. То је у принципу главни проблем - наводи Мирослав Максимовић, шеф службе изношења смећа.
Обавеза изношења смећа са сеоског подручја је законска одредба, а Град Шабац и ЈКП Стари град су у обавези да је спроведу. Од самог почетка проширења услуге изношења смећа са градског и на сеоска подручја, покушава се на све начине пронаћи најбољи модел, првенствено у интересу и у складу са потребама самих корисника. У ЈКП истичу да често само информације са терена могу довести до тога да се неспоразуми превазиђу и пронађе решење а да је због тога неопходна сарадња са мештанима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa