Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
НЕСТАЛЕ МЕРМЕРНЕ ПЛОЧЕ СА ГРОБОВА
МЕШТАНИ ЦЕРОВЦА ОГОРЧЕНИ

НЕСТАЛЕ МЕРМЕРНЕ ПЛОЧЕ СА ГРОБОВА

Протекле седмице, на Церовачком гробљу, мештани су приметили нестанак мермерних плоча са гробова. Полиција је на лицу места написала записник поручујући им да ће урадити све што је у њиховој моћи како би се чиниоци овог прекршајног дела пронашли и одговарали у складу са прописима.
-Недавно сам отишла на гроб бившег супруга и приметила да фале две мермерне плоче са његовог гроба али и са још неких гробних места. Позвала сам полицију која је дошла у петак. Рекли су ми да ће процес тражења починиоца вероватно трајати мало дуже и да је прилично тешко утврдити ко је то урадио - истиче огорчена Драгица Костић која ће поново морати да купује материјал како би се гроб покрио.
-Церовачко гробље иначе, целе године нико не одржава. Према речима мештана до сада је председник Месне заједнице Зоран Исаиловић, организовао састанке на којима су се договарли око тога ко ће за одржавање гробља бити задужен. Ове године никаквог договора није било те је гробље прилично запуштено.
-Од Нове године ми који посећујемо гробове имамо проблем због непроходности. Првобитно је цело гробље било преплављено водом. Када сам отишла код председника Месне заједнице да се пожалим јер нисам могла да приђем супруговом гробу, нисам добила објашњење за ту ситуацију. Сада је проблем трава због које до појединих гробова није могуће доћи. Неко мора да одржава гробље. Ми сами не можемо то да организујемо а председник Месне заједнице се тим проблемом уопште не бави. Чак ми је рекао да се жалим председнику Општине ако ми нешто смета – истакла је Борка Ђурђевић, пензионерка која живи у Церовцу.
До закључења овог броја нисмо могли да добијемо ни председника Месне заједнице Церовац, ни ПУ Шабац како би нам дали званичне информације поводом овог случаја. Мештани су огорчени на систем и како наводе, следеће што могу да очекују је да хулигани почну и саме гробове да краду.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa