Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
СТАРТ ниЖих ФУДБАЛСКИХ ЛИГА

БЕЗ бараЖа ЗА МОЛ

Од наредне сезоне мањи број клубова у међуопштинским лигама, те нема баража за њихову попуну. Могуће и два тима из Окружне лиге у новоформираној Зони. Уместо једног комесара за суђење, трочлана комисија задужена за Окружну лигу
Овог викенда стартовале су све лиге под ингеренцијом Фудбалског савеза Мачванског округа. Осим нових екипа у сваком рангу (промена на основу прошлосезонског пласмана) долази и до промена у односу на претходни систем одигравања бараж мечева. Од сезоне 2018/19. три групе међуопштинског ранга подручја ФСМО, уместо досадашњих 16 бројаће по 14 клубова, те наредног јуна неће бити баража за попуну овог ранга. У неку од Међуопштинских лига улазиће само шампиони Општинских лига, док ће другопласиране екипе морати да чекају неку наредну прилику. Број тимова који испадају из међуопштинских лига свакако ће бити већи у односу на раније сезоне, али зависи од групе којој ће припасти екипе елиминисане из виших рангова.
За разлику од међуопштинског ранга, принцип баража за пласман у Окружну лигу неће бити мењан. У претколу снаге ће одмерити другопласирана и трећепласирана екипа сваке од три групе међуопштинских лига, а потом ће победници изборити пласман у мини лигу по једнокружном бод систему. Победник лиге стиче право наступа у Окружној лиги, а другопласираног очекује још један бараж меч против најслабије екипе Мачванске окружне лиге која није изборила опстанак на основу пласмана у лиги. Услед увођења нове зоне, зависно од расплета у вишим ранговима, могуће је да у наредном шампионату две најбоље екипе Окружне лиге изборе зонашки фудбал, а шампион ће свакако то учинити.
Ове сезоне уместо једног комесара за суђење, овим сегментом у Окружној лиги бавиће се трочлана комисија коју чине: Милорад Гајић, Милорад Јокић и Добривоје Ристивојевић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa