Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
КАЈАКАШИ ОТПУТОВАЛИ НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

ПОХОД НА СВЕТ

Међу 16 представника Србије на Светском сениорском првенству у Рачицама, место су нашла и четири кајакаша КК “Зорка”. Грујић опет са Новаковићем, Зорић са Томићевићем циља врх. У стручном штабу два тренера из Шапца
Сви најбољи кајакаши света предстојећег викенда биће у чешким Рачицама, а међу њима, већ по навици, ту су и шабачки спортисти. Уместо опреме КК “Зорка”, на планетарном шампионату опрему Србије носиће: Миленко Зорић, Небојша Грујић, Дејан Пајић и Драган Ханчовски.
Кајакашка, али и спортска јавност упућена на водене спортове и те како добро зна за тандем Миленко Зорић – Марко Томићевић. Олимпијски вицешампиони из Рија и други најбољи тандем Европе на 1.000 метара, покушаће и са Светског првенства да донесу одличје.

После неколико такмичења где није било дисциплине К2 200, у Чешкој је поново део програма, те ће у чамац поново Небојша Грујић и Марко Новаковић. Заједно су освајали Светска и Европска првенства, Светске купове и сада поново желе да обнове сећања на те дане.
Још један олимпијац, Дејан Пајић већ вредно тренира у Рачицама, а овде ће наступити као део четверца на 500 метара. Са њим ће се за што бољи пласман борити: Ервин Холпет, Стефан Векић и Владимир Торубаров.
Драган Ханчовски ће једини из овдашњег клуба наступити у две дисциплине. На воду ће изаћи сам у једноседу на 1.000 метара, а потом ће у двоседу на 500 метара веслати са Симом Болтићем.
Урош Павловић и Милан Ђенадић, тренери у КК “Зорка” биће у стручном штабу предвођеном селектором Бором Сибинкићем.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa