Инфо

7. септембар 2017.7. сеп 2017.
Брига о генерацијама које долазе
НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ПРВАКА СЕЛА У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

Брига о генерацијама које долазе

Протекле седмице, на Градском тргу организован је програм за 1.107 првака уписаних у школску 2017/2018. годину, као и подела пакетића. Ђаке је на Тргу дочекала песма хора Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, наставнице Соње Живковић али и млади глумци Марко Рибић и Ђорђе Митровић. Овом приликом градоначелник Небојша Зеленовић поздравио је присутне, честитао првацима полазак у школу и пожелео им успешно школовање.
-Драго ми је што сви присуствујете овако великој манифестацији као што је почетак школске године. Ми јако водимо рачуна о томе да школе буду што боље, а услови у њима што квалитетнији за рад. Желели бисмо да ви, будући ђаци и садашњи родитељи свој град доживите као најважнијег пријатеља који треба да омогући да се ваша деца школују на најпристојнији начин и да сутра буду добри људи. Све што треба и може да се помогне, Град је ту да то учини - истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Из буџета Града издвојено је 850.000 динара намењених за пакетиће подељене првацима. У њима су перница, оловке, бојице, фломастери, лењири, блокови за цртање и све оно што је првацима неопходно. Неке од погодности су и бесплатна чланарина Библиотеке Шабачке првих годину дана, а шабачко позориште омогућило је првацима и њиховим родитељима 50 одсто попуста приликом куповине улазница за дечје представе. Према речима Небојше Зеленовића, главни труд биће усмерен на стварање оптималних услова за напредовање ове и генерација које долазе.
-Полазак у школу је изузетно леп тренутак у очима клинаца и њихових породица. Ја сам сигуран да смо на мали начин допринели да га се они сећају целог живота. Ми ћемо се у будућности потрудити да деца међу првима у Србији похађају школу у једној смени, имају сат физичке активности, да пишу домаће задатке са својим учитељима и наставницима, да дуже времена буду у школи и да имају топли оброк. Мислимо да наше школе могу да почну да личе на уређене европске школе и да за то не треба новца колико треба добре воље и спремности људи у школама - истакао је градоначелник Шапца.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa