Инфо

7. септембар 2017.7. сеп 2017.
ПОДЕЉЕНЕ ПРВЕ ДИПЛОМЕ
ГОДИНУ ДАНА МЕНТАЛНЕ АРИТМЕТИКЕ У ШАПЦУ

ПОДЕЉЕНЕ ПРВЕ ДИПЛОМЕ

Стечене вештине омогућавају деци већи степен логичког размишљања и остају за цео живот. Захваљујући сарадњи града и „Абакуса“ по двоје деце из свих шабачких основних школа добило је прилику да бесплатно овлада овим техникама. Стипендије „Абакуса“ укупне су вредности готово 12.000 евра, што је највећа едукативна донација у Шапцу
Прва школа менталне аритметике у Шапцу, „Абакус“ ових дана прославља годину дана рада, а претпоследњег дана августа поделили су и прве дипломе својим полазницима. Нова генерација основног курса већ је уписана у суботу, док ће нека од 113 деце која су успешно завршила први ниво, наставити и напредни степен. Програм су успешно завршила и 24 ученика која је школа „Абакус“ стипендирала.
-Веома смо задовољни претходном сезоном. Сва деца су положила завршни испит и постигла резултате на завидном нивоу. Прве дипломе су подељене, а осталих седам група ће их добити у октобру и новембру. Проверена метода и искусан тим предавача из области „суан пан“ менталне аритметике гаранција су поузданости, стабилности и квалитета рада, истакла је директорка „Абакуса“ Јасна Вулетић.
Ментална аритметика је образовно-развојни програм намењен деци узраста од пет до 14 година. Подстиче развој меморије, концентрације и памћења. Базира се на коришћењу древне рачунаљке абакус обема рукама, што доводи до стимулације обе мождане хемисфере и подизања општих менатлних потенцијала код деце.
-Деца која прођу обуку „суан пан“ манталне аритметике у стању су да дају решења за веома сложене аритметичке операције искључиво мисаоним путем, без употребе помагала као што су дигитрон или компјутер. Поред тога, могу да се фокусирају на две одвојене радње, нпр. да играју или певају и рачунају у исто време. Суштина и циљ „суан пан“ менталне аритметике нису везани искључиво за рачунање него се односе на свеобухватни развој и подстицај менталних потенцијала и здравог развоја деце, наводи Јасна Вулетић.
Стечене вештине омогућавају деци већи степен логичког размишљања и остају за цео живот. Захваљујући сарадњи града и „Абакуса“ по двоје деце из свих шабачких основних школа добило је прилику да бесплатно овлада овим техникама. Стипендије „Абакуса“ укупне су вредности готово 12.000 евра, што је највећа едукативна донација у Шапцу.
-Изузетно смо захвални школи „Абакус“ што је препознала колики значај придајемо образовању у граду. Град их је подржао у претходној години, а то ћемо наставити да радимо и даље. На подршку Града могу рачунати и сви други који желе да помогну развоју образовања у Шапцу, истакао је др Горан Стојићевић, помоћник градоначелника задужен за образовање.
Директорка „Абакуса“ такође је задовољна оствареном сарадњом и верује да ће се она и даље наставити. Школа се налази у улици Владе Јовановића бр. 17.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa