Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
НЕКА СВАКО ЗНА
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ

НЕКА СВАКО ЗНА

Поводом обележавања Светског дана прве помоћи, на шабачком Тргу, одржан је приказ пружања прве помоћи. У акцији Црвеног крста учествовали су ученици Медицинске школе, екипе Хитне помоћи и волонтери Црвеног крста који су реалистичким приказом рана и повреда промовисали прву помоћ.
-Пружање прве помоћи у првим минутима по повређивању је од изузетног значаја. То је такозвани златни период када ми можемо неком спасити живот али исто нестручним понашањем смањити шансе за опоравак а некад и за преживљавање. Из тих разлога, јако је битно да на данашњи дан укажемо на значај прве помоћи. Сви морамо имати одређена знања када је реч о томе, а Дом здравља Шабац, показао је данас изузетно опремљене екипе и изванредну техничку опремљеност. Поносни смо што можемо својим примером да покажемо како грађани треба да реагују у оваквим ситуацијама - истакао је Дејан Павловић.
Црвени крст у свету сваке године обучи око 14.000.000 људи за указивање прве помоћи. У Шапцу се годишње обучава преко 1.000 људи, а приказ пружања прве помоћи као и сама обука обављају се уз помоћ здравствених радника и других запослених у шабачком Дому здравља.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa