Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
КАЈАК – ДРЖАВНО ЕКИПНО ПРВЕНСТВО

ВИЦЕШАМПИОНСКЕ ПОЧАСТИ

Кајакашку сезону 2017. шабачки кајакаши окончали су освајањем других места на екипном Првенству Србије одржаном у Београду. Учествовало више од 700 кајакаша, односно 27 клубова
Кајак и кану су, пре свега, индивидуални спортови, но увек је завршница сезоне посвећена клубовима, а сваки резултат појединца бодује се за укупно достигнуће клуба у Србији. Ове године, борбе за екипне титуле у свим категоријама вођене су на Савском језеру, а шабачка “Зорка” потврдила је још једном своје место у врху. У четири такмичарске категорије (пионири, кадети, јуниори и сениори), Шапчани су освојили друга места, а другу позицију заузели су и у свеукупном пласману.
Првог дана “Државног”, наступали су пионири/ке, односно јуниори/ке. У свакој од категорија, “Таркет” и “Зорка” су се од старта издвојили и водили борбу до самог краја. Код пионира, “Таркет” је сакупио 99,5 поена, док је шабачки клуб такмичење окончао са 86 поена, значајно иза је “Бечеј” (49). Треба нагласити да је у конкуренцији пионира, ово друго по значају такмичење код нас. Најважнија је Пионирска лига Србије у којој су Шапчани доминантно славили, освојивши највише бодова у четири кола.
Врло неизвесно је било и међу јуниорима, где је “тас” ипак превагнуо на страну Бачкопаланчана. Титулу су освојили са 192 бода, “Зорка” 130, “Вал” 99.
Недељни програм испунили су кадети и сениори. Кадети “Зорке” заузели су позицију два захваљујући 135 освојених бодова, 42 мање од “Таркета” и 43 више од “Бечеја”. Много узбуђења донели су дуели сениора у којима је “Таркет” освојио 213, а “Зорка” 180 бодова. Далеко иза “Тисин Цвет” (Сента).
У свеукупном пласману, титула припада Бачкој Паланци 682 бода, шабачка екипа друга 531,5, Сенићани трећи 268,5 поена.
Потпуној анализи клупског учинка КК “Зорка” треба додати и да су најмлађе наде, учесници мини кајак лиге Србије у Шабац донели победнички пехар о чему смо недавно писали.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa