Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
КОРАК КА ЕВРОПИ
ПЛАНОВИ ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ БИБЛИОТЕКЕ

КОРАК КА ЕВРОПИ

У сусрет значајном јубилеју – 170. годишњици Библиотеке шабачке, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић разговарао је прошлог четвртка у Градској кући са Јеленом Подгорац Јовановић, кандидаткињом за директорку ове установе, која је градоначелнику представила планове за даљи развој. Како је рекла, Библиотека већ деценију и по гази корацима од девет миља ка будућности. Тако ће и наставити јер се то очекује од установе која је у Србији дефинисана као једна од најзначајнијих тачака културе.
- Србија нам не може бити граница, планирамо да Европи и свету покажемо шта српска култура и српско библиотекарство могу да пруже и да спој традиције и модерности представља кључ успеха, навела је Јелена Подгорац Јовановић.
Она је истакла уверење да ће промене у граду, чији је Библиотека део, обезбедити бољи квалитет рада установе.
- То значи да ћемо имати бољи фонд, више књига, квалитетне програме и много више задовољних читалаца. Планирамо да Библиотека, побољшањем рада, постане део свакодневног живота грађана. Бити први у свему је велика награда и одговорност, поручила је Јелена Подгорац Јовановић и изразила уверење да ће ефекат нове одлуке о максималном броју запослених у јавном сектору града бити рационалније трошење средстава и уштеда на општем нивоу, што значи више новца за културу.
Истичући да је култура темељ друштва и да улажући у културу улажемо у људе који мисле и доносе добре одлуке, градоначелник Небојша Зеленовић је рекао да је Библиотека незаобилазна на мапи града и приликом посете инвеститора.
- То је важно јер тако показујемо да овде постоји живот и будућност и да у Шапцу озбиљно промишљамо о најважнијим стварима за једно друштво. Зато је важно да установе културе наставе да функционишу на најбољи начин, а да ће тако и бити, уверио сам се и данас у разговору са Јеленом Подгорац Јовановић, кандидаткињом за директоруку Библиотеке шабачке, рекао је градоначелник.
Он је оценио да тренутно ипак није могуће да Библиотека функционише у пуном капацитету јер министар културе још увек није потврдио одлуку која постоји, да имамо нову директорку Библиотеке.
- Чекамо већ три месеца и данас ћу министру културе упутити писмо са захтевом да поштује законску процедуру како се не би доводило у питање успешно функционисање Библиотеке шабачке, навео је градоначелник Небојша Зеленовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa