Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
Одговорно од малих ногу
ПУ “Наше дете” и ЈКП “Стари град”

Одговорно од малих ногу

Радионица под називом “Да ли знаш да рециклираш“ одржана је у вртићу “Пчелица” у организацији ПУ “Наше дете” и ЈКП “Стари град”. Циљ радионице је скретање пажње јавности на велики значај правилне рециклаже и очувања животне средине. Деца из две припремне предшколске установе показала су како се на правилан начин врши селекција отада.
-Предшколска установа започиње пројекат “Одговорност према свом граду и зеленилу” који ће се реализовати кроз три етапе. Прва етапа је одговорност према кућним љубимцима, друга је очување животне средине, а трећа етапа је селекција отпадног материјала. Данас смо започели првом активношћу коју смо имали у Градском зеленилу где смо обишли азил за псе. Хтели смо да укажемо на то колико је битно да деца имају развијену свест о томе да ако се прихвате кућног љубимца, треба и да га задрже како не би завршио на улици па у азилу. У вртићу “Пчелица” реализујемо радионицу која је тематски опредељена за селекцију отпада и рециклаже –истакла је Сандра Мићић, директорка ПУ “Наше дете”.
Према речима Снежане Ђокић, за живот у здравој средини, најважније је да се деца од малих ногу упознају са правилима јер будућност зависи од тога каква нам је садашњост.
-Јако је лепо слушати децу, одговарати на њихова питања, видети како размишљају и утицати преко њих на одрасле. Сви треба да схватимо да је будућност наша у томе да водимо рачуна о животној средини у којој живимо. У контакту са Предшколском установом договорили смо сарадњу у току године. Вршење примарне селекције отпада на месту настанка је од изузетне важности. Почели смо са селекцијом отпада, поставили смо рециклажна острва 2016. године, а на селима вршимо дељење врећа за селектован отпад. Циљ је да што мање металне амбалаже и папира заврши на депонији – истакла је Снежана Ђокић.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa