Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
ОДРЖАНА 16. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА
ЈЕДНОГЛАСНО

О ЛЕЧЕЊУ ДЕЦЕ

Одборници Скупштине града једногласно су усвојили Одлуку о оснивању буџетског фонда за лечење деце од тешких и ретких болести
Велики број тачака дневног реда, „вирус осипања“ у СНС и једногласна одлука о оснивању буџетског фонда за лечење деце која су оболела од тешких и ретких болести, обележило је 16. Седницу Скупштине града.
Одборници Скупштине града једногласно су усвојили Одлуку о оснивању буџетског фонда за лечење деце од тешких и ретких болести.
У оквиру овог Фонда биће организована помоћ око набавке лекова, рехабилитације и лечења деце код нас или у иностранству.
- Новац ће бити прикупљен путем донација, фондова и организовања различитих хуманитарних манифестација. Јако је битно скренути пажњу на проблеме ове деце и њихових родитеља – рекла је Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности.
Ову одлуку подржала је и одборничка група Српске напредне странке, а њен шеф др Александар Пајић је упозорио на могућност злоупотребе новца који ће бити сакупљен.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић казао је да ће одлуке о томе како ће бити распоређена средства из овог Фонда доносити Савет за здравље града Шапца.
-О томе ни ја, нити било који други политичар, нити можемо, нити смемо да доносимо одлуке. Савет за здравље је надлежно тело и они ће у својим даљим корацима, кроз правилнике, утврдити како ће се та одлука спроводити. Захвалан сам свим одборницима што су подржали Одлуку о оснивању фонда за лечење деце, јер је тиме показано да је у Шапцу развијена свест о бризи о најмлађима, посебно о оној деци којој је потребна помоћ у лечењу. Град Шабац за социјалну заштиту издваја шест одсто свог буџета, и кроз различите програме помажемо свима којима је помоћ потребна – рекао је градоначелник.
Одборници су усвојили и Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време у систему јавног сектора града Шапца. На овај начин град Шабац се усагласио са Одлуком Владе о максималном броју запослених. Тај број износи 1.422 запослена на неодређено.
Градоначелник је напоменуо и да Шабац има најмањи број запослених у јавном сектору и да поред тога пружа најбољу услугу својим суграђанима, а да је доказ за то потврда коју је Шабац добио од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као град који најбрже издаје грађевинске дозволе.
Одборници су усвојили и извештаје о пословању јавних предузећа и дали сагласности на одлуке о расподели добити.
Усвојени су и предлози решења о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама Статута установа културе, предлози планова регулације, именовања директора јавно-комуналних предузећа и предлози разрешења и именовања надзорних, управних и школских одбора.
На седници Скупштине града Шапца именовани су директори јавних предузећа: Александар Продановић за директора ЈКП „Топлана – Шабац“ Шабац, а Снежана Ђокић за директора ЈКП „Стари град“ Шабац. За директора ЈКП „Водовод – Шабац“ именована је Даниела Ловрин Гавриловић, Милан Васић за директора ЈП „Инфраструктура Шабац“, док је др Јасмина Станковић именована на место директора Дома здравља „Др Драга Љочић“.
„ШЕФ НЕ ДОЗВОЉАВА“
Током расправе о усвајању извештаја о пословању ЈКП „Водовод - Шабац“ одборница СНС Светлана Станковић рекла је да се и даље осећају непријатни мириси који долазе из постројења за пречишћавање отпадних вода. Директорка Водовода Даниела Ловрин Гавриловић демантовала је ову тврдњу истакавши да се отпад редовно односи и складишти. Она је позвала одборницу Станковић да по окончању те тачке дневног реда заједно оду до постројења како би се уверила да нема тих мириса. Одборница Станковић је хтела да пође, али јој, како незванично сазнајемо, шеф одборничке групе СНС Александар Пајић то није дозволио.
К.А.-Н.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa