Инфо

3. фебруар 2011.3. феб 2011.
ПОСТАЈЕ ЛИ МАЛОЛЕТНИЧКО НАСИЉЕ ОПШТА ДРУШТВЕНА ПОЈАВА

ХУЛИГАНИ У ПЕЛЕНАМА

Шта је данас вест у Србији? Који то догађај или појава могу на себе скренути пажњу јавности, изазвати знатижељу људи и потребу да се о њима говори и да се укаже на последице које тај догађај или појава за собом остављају?
Из широке лепезе догађаја који су обележили дане за нама можете извући многе и апострофирати их као важне, као опредељујуће и доказивати да су баш ти догађаји „оно нешто“ због чега Србија треба да се о њима обавести и да их запамти. Тако на „површину“ медијске слике Србије ових дана можете извући и „у први план“ ставити премијера Мирка Цветковића који је европском комесару за проширење, Штефану Филеу, доставио одговоре на преко 2.400 питања, која нам је Европска Унија понудила као услов за прикључење. Можете забележити и нарастајући штрајк просветних радника, који се ових хладних дана, делимичном и тоталном обуставом рада, боре за свој статус. Можда ће овај штрајк донети бољи статус просвети, можда ће нам и образовање бити боље, под условом ако нам се деца не посмрзавају од зиме док „базају“ по улицама чекајући да школе поново отворе учионице и настава почне.
Вест која може бити „мелем на рани“ наших многобројних мука и невоља је и тениска победа Новака Ђоковића. Победоносним ударцем рекетом овај млади Србин вратио је, бар за кратко, понос потуљеној и полугладној нацији и уљуљкао је у нади да и она може да прави велика дела.
Има тога још, свакодневно и непребројно и лепог и ружног. Нама, заглибљеним у властитим бригама како преживети до сутра, остаје и да се суочавамо са појавама и догађајима које само таква реалност може изнедрити и које ћемо сигурно памтити и препричавати. А извесно је да ће по таквим догађајима бити памћено и ово време, ма шта ми, савременици, о њима и рекли и мислили.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa