Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
Кривина у огледалу

Некоме је живот тежак, а некоме је тетка...

Од када је направио прве кораке у животу, Александар Вулин је тачно знао шта хоће, какве су му жеље. Желео је да пушта косу, да буде левичар, да не иде у војску, да постане министар.
Дубоко у себи, међутим, чувао је једну жељу да је случајно не изговори на глас. Веровање, наиме, каже да ако се жеља гласно изговори, готово сигурно неће бити остварена. Зато је Вулин ћутао све ове године. Не би ни проговорио да га нису ухватили.
Његова највећа жеља, не рачунајући ону да га Прворођени примети и усвоји, била је да се ожени женом која има богату тетку. Тетка у нашој митологији има статус друге мајке, а у Вулиновом случају – божанства. Капирао је он где живи и да је тешко. Пошто нема тетку са своје стране, уздао се да ће да нађе ону праву. Многе љубави је морао да изгуби, јер нису имале адекватну тетку. А, онда је коначно нашао ону праву, и то са тетком из Канаде. Боље није могао да убоде. Годинама је са њом био у више него срдачном контакту. Чак је и на својој свадби паметно инвестирао и десет пута наручио песму „Ова моја тетка, чиста је десетка“. Није жалио 100 марака које је дао музици за ову песму.
Тетка је све то пажљиво посматрала и легла на руду. Када се указала прилика, ладно је позајмила, ни мање ни више, него 205.000 евра, ма шта позајмила, дала деци да купе себи стан, да се скуће, да се не тумарају више по тамо некој вили на Дедињу. Разуме тетка, није ни признаницу потписала. Да не разуме, још би окопавала кромпир у свом селу. Деца су се скућила и сви срећни.
А, и Вулин је знао да се реваншира. Пошто није неки велики верник, ако у међувремену није то постао, Вулин је одлучио да пошто не слави Славу, слави рођендан женине тетке. На источну страну зида свог станчића од 200 и кусур хиљада евра на Звездари окачи слику насмејане тетке. Жао му је само што у Србији тетка није добила статус трећег родитеља, али позабавиће се и тиме чим среди стање у војсци.
Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa