Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
Техничка опрема за Штаб за ванредне ситуације
У ОКВИРУ ЈЕНТРАП ПРОЈЕКТА

Техничка опрема за Штаб за ванредне ситуације

У оквиру пројекта ЈЕНТРАП, члан пројектног тима и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, уручио је у Градској кући, протекле седмице техничку опрему Штабу за ванредне ситуације града Шапца. Донацију за ванредне ситуације чине таблети, штампачи, лаптопови, мобилни телефони, пројектори и опрема за опремање два психосоцијална пункта у Дреновцу и Ориду.
- Опрема која је набављена у оквиру пројекта, пре свега је намењена Штабу за ванредне ситуације. У међувремену ће свакако мимо ванредних ситуација бити свакодневно коришћена, како би се испунила њена основна улога - истакла је Бојана Младеновић, начелница Одељења за друштвене делатности.
Донацију је преузео Небојша Зеленовић, градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације града Шапца и овом приликом истакао захвалност на вредној донацији.
-Захваљујем се пројектном тиму на челу са господином Пајићем који је успео да добије на врло важном и тешком конкурсу Европске уније, средства за финансирање за оне ствари које су нама заиста најпотребније. Опрема коју смо добили је заправо део пројекта сарадње са нашим пријатељима из Хрватске, а треба да помогне у свакодневном раду Штаба за ванредне ситуације и да побољша њихову комуникацију. С обзиром на то да смо већ добили возила, медицинску опрему, здравствену опрему, техничку опрему, пумпе и чамце, остао је и овај део који се односи на квалитетније и боље управљање. Мислим да ће он далеко унапредити рад свих органа у граду и помоћи да се ствари одвијају на бржи и ефикаснији начин у корист свих наших суграђана – истакао је Небојша Зеленовић.
Председник Скупштине града Шапца и члан пројектног тима ЈЕНТРАП, Немања Пајић, истакао је да се успешна сарадња са партнерима на пројекту наставља.
-Увек смо говорили да опрема није само бенефит који добијамо од овог пројекта већ и сарадња са нашим партнерима из Славонског Брода. Верујем да ће опрема допринети бољој комуникацији Штаба за ванредне ситуације. Са програмом, интензивним обукама, разменом искустава као и комуникацијом са људима из Славонског брода настављамо и даље. Оно што нам остаје јесте да још један део вредне опреме у наредном периоду реализујемо, а све то треба да се крунише великом вежбом која ће се десити у априлу следеће године – навео је Немања Пајић.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa