Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
Пракса у родном граду
СПОРАЗУМ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА И ШАПЦА

Пракса у родном граду

Прошле среде у Дуњића кући потписан је споразум између Економског факултета и Града Шапца, који ће омогућити шабачким студентима да обављају праксу у родном граду.
Уговор су потписали декан Економског факултета у Београду Бранислав Боричић и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Овом приликом Економски факултет је шабачкој Библиотеци донирао 150 стручних наслова у вредности од 200.000 динара.
С обзиром да је Економски факултет од његовог оснивања до данас завршило 2.000 шапчана док је у овом тренутку у овој образовној установи 200 шабачких студената професор Боричић није крио задовољство што је један овакав уговор потписан у Шапцу.
-Из Шапца већ дуги низ година добијамо одличне средњошколце и онда узвраћамо одличним стручњацима. У поплави диплома сумњивог квалитета могу да кажем да са Економског факултета током 80 година његовог постојања ниједна сумњива диплома није изашла - то се неће скоро десити, истакао је професор Боричић.
Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић изразио је овом приликом захвалност декану Економског факултета на прилици за постизање важног споразума.
-У данашње време у којем постоји поплава лажних диплома јако је важно да нагласимо значај квалитетног образовања и најважнијих институција у нашој држави, а једна од њих јесте Економски факултет у Београду. Оно што је нама као граду био приоритет у потписивању оваквог споразума то је да у месту у ком живе Шапчани који студирају на Економском факултету могу да стекну одговарајућу праксу. Ми ћемо као Град инсистирати да то буде у приватном сектору, у великом броју нових компанија и постојећих фирми које исказују потребу за младим и школованим особама. Ја сам сигуран да ће то бити квалитетна пракса која у овом случају у приватном сектору може да пружи извеснију будућност са много бољим зарадама. Очекујем да ће знања која стекну током праксе у нашем граду и током школовања на факултетима овим младим људима створити перспективу и будућност која ће их определити да свој живот и рад наставе у свом граду - изјавио је Зеленовић
Б. Р.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa