Инфо

Берза

 • aero 995 ▼ -0,10%
 • amsopb 980 ⚫ 0,00%
 • dnos 3.650 ▲ 10,34%
 • fint 650 ▲ 1,56%
 • jgpk 2.710 ▼ -6,55%
 • kmbn 3.296 ▼ -1,99%
 • lsta 650 ⚫ 0,00%
 • niis 748 ▼ -0,13%
 • rso18170 104,44 ▲ 0,44%
 • rso19182 103,45 ▲ 0,07%
 • trbg 4.950 ▲ 7,61%
(23. новембар 2017.)
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ ИЗМЕЂУ ГРАДА И НЕМАЧКЕ НВО

Смањење сиромаштва кроз запошљавање

Смањење сиромаштва кроз запошљавање
Град Шабац и немачка невладина организација „ХЕЛП“ потписали су у понедељак у Градској кући Меморандум о разумевању, као партнери на пројекту „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији“. Донатори су Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (СИДА) и градови у којима ће се пројекат спроводити. Меморандум је у име града Шапца потписао председник Скупштине града Немања Пајић, а у име организације „ХЕЛП“ координатор пројекта Ана Молнар.
-Фокус пројекта је на подршци осетљивим групама, пре свега ромској популацији, али и другим социјално угроженим групама. Пројекат садржи три компоненте. Прва подразумева подршку за самозапошљавање, друга помоћ при запошљавању особама које немају формално образовање, а трећа компонента је увођење сакупљача секундарних сировина у легалне токове, навела је Ана Молнар.
Потписивање Меморандума представља први корак у сарадњи града и немачке НВО. До краја године, заједно са Факултетом политичких наука из Београда, урадиће се студија о потребама социјално угрожених група на основу чега ће се одредити мере које ће бити спроведене. На основу прикупљених података почетком следеће године почеће и реализација пројекта.
Немања Пајић је истакао да ће овај пројекат бити само део мера које ће град предузети за смањење незапослености и да су укључени у још неке пројекте који ће допринети да што више људи нађе посао.
-Град улаже велике напоре како би се смањила незапосленост. Довођење нових инвеститора и побољшање услова за постојеће, само су неке од мера. Сарађујемо са привредницима како би упослили што више људи. Квалитетну радну снагу није лако обезбедити, ми због тога организујемо обуке и предузимамо и друге кораке како би незапослени повећали своје компетенције на тржишту рада. Шабац има један од најбољих Локалних акционих планова за запошљавање, за шта је добио потврду и од Републике. Неке од ствари око којих ће нам „ХЕЛП“ помоћи већ су садржане у том плану. По завршетку овог пројекта очекујем да ће неки људи дугорочно решити своје проблеме, рекао је Пајић.
Пројекат је почео 1. октобра ове године, а трајаће до 1. октобра 2020. Предвиђена је сарадња са 17 градова и општина у Србији.
М.М.

Најновији број

16. јануар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa