Инфо

Берза

  • aero 881 ▼ -3,93%
  • coka 9.707 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.601 ▲ 1,78%
  • enhl 390 ▼ -2,50%
  • glos 300 ⚫ 0,00%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.450 ⚫ 0,00%
  • niis 549 ▲ 0,92%
  • tgas 13.000 ▲ 0,02%
(23. новембар 2017.)
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ ИЗМЕЂУ ГРАДА И НЕМАЧКЕ НВО

Смањење сиромаштва кроз запошљавање

Смањење сиромаштва кроз запошљавање
Град Шабац и немачка невладина организација „ХЕЛП“ потписали су у понедељак у Градској кући Меморандум о разумевању, као партнери на пројекту „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији“. Донатори су Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (СИДА) и градови у којима ће се пројекат спроводити. Меморандум је у име града Шапца потписао председник Скупштине града Немања Пајић, а у име организације „ХЕЛП“ координатор пројекта Ана Молнар.
-Фокус пројекта је на подршци осетљивим групама, пре свега ромској популацији, али и другим социјално угроженим групама. Пројекат садржи три компоненте. Прва подразумева подршку за самозапошљавање, друга помоћ при запошљавању особама које немају формално образовање, а трећа компонента је увођење сакупљача секундарних сировина у легалне токове, навела је Ана Молнар.
Потписивање Меморандума представља први корак у сарадњи града и немачке НВО. До краја године, заједно са Факултетом политичких наука из Београда, урадиће се студија о потребама социјално угрожених група на основу чега ће се одредити мере које ће бити спроведене. На основу прикупљених података почетком следеће године почеће и реализација пројекта.
Немања Пајић је истакао да ће овај пројекат бити само део мера које ће град предузети за смањење незапослености и да су укључени у још неке пројекте који ће допринети да што више људи нађе посао.
-Град улаже велике напоре како би се смањила незапосленост. Довођење нових инвеститора и побољшање услова за постојеће, само су неке од мера. Сарађујемо са привредницима како би упослили што више људи. Квалитетну радну снагу није лако обезбедити, ми због тога организујемо обуке и предузимамо и друге кораке како би незапослени повећали своје компетенције на тржишту рада. Шабац има један од најбољих Локалних акционих планова за запошљавање, за шта је добио потврду и од Републике. Неке од ствари око којих ће нам „ХЕЛП“ помоћи већ су садржане у том плану. По завршетку овог пројекта очекујем да ће неки људи дугорочно решити своје проблеме, рекао је Пајић.
Пројекат је почео 1. октобра ове године, а трајаће до 1. октобра 2020. Предвиђена је сарадња са 17 градова и општина у Србији.
М.М.

Најновији број

13. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa