Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
Јавно предузеће „Инфраструктура“

Завршена грађевинска сезона

Најмлађе Јавно предузеће у Шапцу „Инфраструктура“, завршило је прву грађевинску сезону. Лепо јесење време искоришћено је да се заврше сви планирани послови.
Према речима Владимира Радосављевића, руководиоца Службе за уређење града у „Инфраструктури“ три су основне делатности којима се бавио део овог предузећа када је реч из домена некадашње фирме која се бавила управљањем грађевинског земљишта.
- Реч је водоводној и канализационој мрежи на грађевинском земљишту и у Северозападној радној зони, одржавању и изградњи коловоза и тротоара, и о електрообјектима – рекао је Радосављевић.
Урађен је километар водоводне и 2,1 километар канализационе мреже, 500 квадратних метара тротоара, око 25.000 метара квадратних коловоза, као и 400 метара високонапонског кабла од 20 киловолти. Вредност ових радова је износио око 230 милиона динара.
- Када говоримо о конкретним пројектима, вреди нагласити изградњу атмосферске канализације у улици Нова 7, коловоз у истој улици и у улици Нова 4 и Нова 24, водоводне мреже, фекалне и атмосферске канализације у улицама Нова 5 и Нова 24. Уређене су јавне површине у улици Симе Милутиновића и у Новопројектованој улици између Масарикове и Милоша Обилића. Урадили смо и водоводну мрежу у улици Дринског артиљеријског пука – напоменуо је Радосављевић.
Он је додао да је под редовне делатности спадало и одржавање тротоара, јавне расвете, урбаног мобилијара, као и изградња дечјих игралишта на територији сеоских месних заједница.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa