Инфо

23. новембар 2017.23. нов 2017.
ОДРЖАН СЕМИНАР У ЦЕНТРУ ЗА
СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Еколошким решењима до здравог водотока

У Центру за стручно усавршавање одржан је једнодневни семинар “Еколошким решењима до здравог водотока”. Семинар је само једна од активности у оквиру пројекта “Зелене технологије ревитализације водотока”, који током октобра и новембра 2017. године реализује удружење “Еко Дрина” Мали Зворник, у партнерству са Омладинско-еколошким удружењем “Наша Љубовија” из Љубовије, уз подршку Министарства заштите животне средине Републике Србије и Општине Мали Зворник.
Циљеви скупа су активно укључивање стејкхолдера у локалним заједницама у управљање водним ресурсима на нивоу речног слива и бављење кључних тема у овој области као што је израда планова управљања речним сливом и укљученост локалних заједница у процес креирања и доношење ових докумената.
-Семинар је једна од активности две организације и две општине које већ дуги низ година имају добру сарадњу управо на заштити и очувању водотокова, као и на промовисању значаја очувања водотокова. Оно што је важно је како можемо наше реке еколошким решењима вратити у њихово функционално стање, како истим тим еколошким решењима да спречимо ризике од поплава и да еко-системи могу да се адаптирају на климатске промене. То су кључне теме овог семинара. Циљне групе су млади људи, студенти, представници општина Подриња, доносиоци одлука на регионалном, националном нивоу, али и сви заинтересовани појединци - истакла је Слађана Ђорђевић, координатор пројекта и додала да наши водотокови имају доста лоше функционално стање и да морамо прво да их лечимо, а потом сачувамо.
Семинару је присуствовало тридесетак учесника којима је представљена стручна публикација “Водич за план ревитализације водних токова” настала у оквиру пројекта “Зелене технологије ревитализације водотока”.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa