Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
ПРВИХ 12 ГОДИНА
ГОДИШЊИЦА ОРГАНИЗАЦИЈЕ “СРБИ ЗА СРБЕ”

ПРВИХ 12 ГОДИНА

Хуманитарна организација “Срби за Србе” обележава 12 година постојања. Током претходне године значајан допринос раду дао и шабачки огранак који најављује још више активности током 2018. године
Кутије са карактеристичним знаком штита са нашом тробојком и стилизованим словима СЗС могли сте током године видети на неколико локација у граду које често посећујете. Током септембра гледали сте такмичење у шутирању тројки у Кош клубу. Иза свега поменутог стоји хуманитарна организација “Срби за Србе” која делује у девет држава света, као и у целој Србији. Међу градовима који имају свој огранак је и Шабац. Током године која пролази у Шапцу је први пут организована хуманитарно-спортска манифестација “Тројка из блока”, а на 12 локација у граду постављене су кутије за сакупљање прилога. Много активности у 2017. само су “загревање” за 2018. годину истичу у Шапцу.
- Врло смо задовољни. У првој акцији “Тројка из блока” прикупљено је око 200 хиљада динара, велико хвала свима који су дали допринос. Кутије за прилоге наилазе на добар пријем код грађана, а већ сада могу да кажем да током наредне године планирамо још једну “Тројку из блока”, турнир у малом фудбалу и још других акција о којима ћемо обавестити јавност – рекао је Бранислав Божиновић.
Место за све информације је званични сајт Организације.
- Апсолутно све што је неопходно налази се на нашем сајту који се свакодневно ажурира. Ту, између осталог, можете видети свих 12 локација у Шапцу где се налазе кутије за прилоге, ту су најаве акција, контакти за оне који мисле да могу да помогну на било који начин или им је неопходна помоћ. Посебно наглашавам да су наведене све донације и уплате, потпуно транспарентно – додаје Божиновић.
“Срби за Србе” функционише од 2005. године, према подацима прикупила је, до сада, око 2,1 милион евра, помогла око 17.000 породица, а за свој рад одликована је Орденом Светог Саве 2. реда и Орденом Светих Новомученика горњо Карловачких.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa