Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
Када музика крене трема нестаје
ДРАГАНА ТРИФУНОВИЋ, НАЈБОЉА ФЛАУТИСТКИЊА НА ФЕСТИВАЛУ МУЗИЧКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ У КЊАЖЕВЦУ

Када музика крене трема нестаје

Афирмација правих вредности и младих нараштаја кроз које се оне манифестују и самим тим обећавају неку лепшу будћност један је од примарних циљева “Гласа Подриња”. У том смислу вам у овом броју представљамо флаутискињу Драгану Трифуновић, која је на недавно одржаном 62. фестивал музичких школа Србије у Књажевцу освојила прво место.
Драгана Трифуновић, ових дана завршава нижу музичку школу на одсеку флаута, у класи Душана Каранфиловића. Пре две године је на истом фестивалу била другопласирана и како наводи ове награде су јој јак ветар у леђа за даље школовање и напредак у каријери.
-Припреме за такмичење су биле јако напорне. Трајале су шест месеци, и захтевале су бројна одрицања. На почетку је било доста напето, били смо јако нервозни и некако смо једва чекали да се све то заврши, али нам је у исто време било и драго, јер смо добили прилику да учествујемо на једном тако важном догађају- објашњава Драгана и додаје:
-Пред сам наступ савладала ме трема. Дланови су ми се знојили, нервозно сам шеткала горе доле, али у тренутку када сам почела да свирам, онда је све сем музике престало да постоји. Трудила сам се да то све звучи што лепше, тачније и боље, и жири је то препознао.
Драгана истиче да јој је од жирија највише значило мишљење колегинице флаутисткиње, али да је посебно задовољна што су се од свих чланова чули само похвални коментари.
Музика није случајан Драганин избор. Наиме, мајка јој је професорка клавира, и код ње се врло рано испољила жеља да свира неки инструмент. Након кратког размишљања одабир је пао на флауту.
-Пробала сам да свирам клавир,али одмах ми је било јасно да то није прави избор за мене, а онда се појавила флаута. Мислим да сам правилно поступила, и да је овај инструмент прави за мене- каже Драгана, која од планова за будућност издваја само упис у средњу Музичку школу, све остало ће доћи спонтано.

М.Ж.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa