Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Удружимо се и вежбајмо заједно
АКТИВНИЈА СРБИЈА У ШАПЦУ

Удружимо се и вежбајмо заједно

Следеће суботе, 23. јуна, у 19 сати, Трг шабачких жртава у Шапцу ће бити место одржавања пројекта „Активнија Србија“. Пројекат је осмишљен као масовни јавни тренинг на ком ће грађани моћи бесплатно да вежбају, информишу и посаветују о принципима здраве исхране и предностима физичке активности у превенцији разних болести.
У оквиру програма који има јасно дефинисан циљ: „удружимо се, вежбајмо заједно и покренимо све оне који то нису могли сами“, учешће ће узети стручњаци из различитих области. Тачније, наши суграђани ће моћи да се посаветују са нутриционистима, професорима физичког васпитања, признатим спортистима, докторима специјалистима.
Пројекат „Активнија Србија“ има задатак да подигне свест грађана Србије о значају физичке активности у очувању здравља. Наиме, у последњих неколико година рађена су истраживања која су резултирала поражавајућим сазнањем: чак 65 одсто грађана Србије се не бави ниједном физичком активношћу. Истраживање је у фокус ставило адолесценте, код којих је, на жалост, гојазност све присутнија, а самим тим и појава дијабетеса. Грађани Србије због физичке неактивности оболевају од хроничних обољења у већем проценту него у земљама региона.
Програм „Активнија Србија“ ће у Шапцу бити организован у сарадњи са Градским базеном, Х2О Тренинг и Мед Спа Центром, уз подршку Града Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa