Инфо

7. април 2011.7. апр 2011.
НОВА ЦЕНА УТРОШЕНЕ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

ОДЕ СТРУЈА, ОДЕ И ОСТАЛО

Од 1. априла рачун за струју у домаћинствима већи за 13,5 одсто
Након низа поскупљења која су овог пролећа оптеретила већ празне новчанике грађана Србије, од 1. априла и рачуни за утрошену електричну енергију биће виши за 13, 5 одсто. Према новој рачуници, цена утрошеног киловат часа без попуста, почев од овог месеца, ће износити 6, 54 динара.
Поскупљење струје надлежни правдају висином годишње инфлације, док је за савесне и социјално угрожене категорије грађана, како је истакнуто на прошлонедељној конференцији за новинаре одржаној у шабачкој Електродистрибуцији предвиђено низ олакшица.
- Сви наши купци који на месечном нивоу не троше више од 350 киловат часова имаће право на попуст од 11,89 осто. На тај износ, они могу остварити додатних 5 процената на конто редовног измирења рачуна за струју. Потом, имамо социјално угрожене купце који ће моћи да остваре право на три попуста, и то: 35 одсто на име социјалног статуса, 11,89 одсто на количину утрошене електричне енергије и 5 одсто на име редовног плаћања струје. Процена је да на територији општина које покрива шабачка Електродистрибуција има око 28.000 домаћинстава која по неком основу могу да имају умањене рачуне ““ истакао је испред Електро дистрибуције Шабац Љубомир Живојиновић.
Оно што ће посебно интересовати грађане који се уклапају у неку од категорија које остварују право на попуст, је да наведене олакшице важе само уколико немају дуговања за утрошену електричну енергију и своје обавезе према Електродистрибуцији измирују до рока плаћања који је назначен на рачуну.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa