Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
МЕРЕ ЗАПОШЉАВАЊА ШАБАЧКЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ

СРЕДСТВА ЗА НОВЕ ПРИПРАВНИКЕ

На прошлонедељној конференцији за новинаре одржаној у Градској управи Шабац јавностипредочени досадашњи резултати мера запошљавања које су спровођене у протекле две и по године. У најави још један конкурс за приправнике
Прошле седмице у средствима јавног информисања објављен је конкурс за запошљавање 30 нових приправника у предузећима и установама чији је оснивач Град Шабац. Мера која би требала да омогући што већем броју младих људи да стекне своје прво радно искуство у струци спроводи се већ трећу годину за редом и само је једна у низу активности коју Градска управа спроводи у смислу смањења стопе незапослености у Шапцу.
- Од 2009. године, када је са радом почела прва група приправника до данас, у оквиру стручног оспособљавања ангажована је 121 особа. У овој години планирана су средства за 55 нових приправника, и пре неколико дана, у средствима јавног информисања објављен је нови Конкурс, преко којег ће до првог запослења доћи тридесеторо младих људи. Други Конкурс очекује се у наредних месец дана. Разлог овакве одлуке је сарадња са Националном службом за запошљавање, која је донела одлуку да издвоји средства и повећа број приправника за 25 одсто ““ истакла је заменица градоначелника Јасминка Ристивојевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa