Инфо

19. мај 2011.19. мај 2011.
НОЋ МУЗЕЈА

ВЕСЕЛО И РАЗДРАГАНО ВЕЧЕ

Прошле суботе, осамнаест места у граду посетило више од 32.000 људи. По броју локација Шабац одмах иза Београда и Новог Сада
Лепо пролећно вече, прошле суботе ишло је на руку организаторима Ноћи музеја. ШЛФ под покровитељством Градске управе се традиционално потрудио да својим суграђанима обезбеди разноврстан садржај.
Судећи по коментарима, посетиоци манифестације, за које кажу да су били бројнији него лани, били су више него задовољни.
- Одушевљен сам изложбом у Народном музеју. Мислим да су баш добро дочарали период “веселих седамдесетих“, и једва сам чекао да видим шта се скрива у следећој просторији. Посетио сам и Архив, свиђа ми се и њихова изложба, као и пројекат Удружења ликовних стваралаца Шапца ““ рекао нам је наш суграђанин Милан Јовановић, док виши кустос шабачког Народног музеја Светланка Милутиновић каже да су у овој институцији више него задовољни посетом, а да су сви углавном највише интересовања показали за стари џу бокс.
- Имамо више посетилаца него прошле године. Бројала сам на почетку, стигла до цифре од 250 људи, и нисам могла више. Најзанимљивији им је џу бокс. Млађима јер не знају шта је, док се старији са одушевљењем сећају младости и времена када су ишли на игранке и на сличним справама бирали музику ““ објашњава Светланка.
Случајни пролазник на релацији од Музеја до Културног центра био је одушевљен велким бројем људи на улицама Шапца те вечери. Истакао је, да су манифестације попут ове од изузетног значаја посебно за мале градове, јер обична шетња постаје авантура, а житеље обузме скоро празнично расположење.
Интересовањем Шапчана за приређен садржај били су задовољни и у Културном центру. Историчарка уметности ове установе Соња Петровић је напоменула да је код њих сваке године велики број посетилаца, и да се још већи одзив очекује у току ноћи за време најављеног наступа Владе Маричића и квартета Кубано из Београда.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa