Инфо

19. мај 2011.19. мај 2011.
У СРЕДУ 11. МАЈА У ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ

ПАТРИЈАРХ ПЛЕНИО ПАЖЊУ

Његову Светост, дочекао је Епископ шабачки Лаврентије, председник општине Владимирци Владица Марковић, начелник Мачванског округа Светомир Вешић и бројно свештенство
Поглавар Српске Православне цркве Патријарх Иринеј, у пратњи министра за људска и мањинска права и државну управу и локалну самоуправу Милана Марковића, и пар посланика посетио је ову варошицу а, поводом, враћања матичних књига цркви, које су преузете ради преписивања 1946. године а, тог дана, враћене у здање које је за ту прилику уређено тик уз цркву Светих Апостола Петра и Павла.
У пригодном протоколу који је уследио, потписан је споразум о враћању матичних књига између Патријарха и министра као представника Републике Србије.
- Свечани тренутак вреднији је управо због тога, што је једна мала варошица, прва у Србији преузела на себе одговорност да овај посао уради. До краја, однос цркве и државе се диже на виши ниво а овај дан чини великим, говорили су виђени гости.
Председник општине Владимирци, Владица Марковић истакао је задовољство што су били први, и брзину којом је уређен простор где ће књиге бити смештене.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa