Инфо

9. јун 2011.9. јун 2011.
ВЛАДИМИР МАРИЧИЋ ЏЕЗ ПИЈАНИСТА И КОМПОЗИТОР

СЕЋАЊА НА ШАБАЦ ПРЕТОЧЕНА У КОМПОЗИЦИЈЕ

Џез трио Владимира Маричића уз вокалну пратњу Тање Јовићевић наступио је у Шабачком позоришту у оквиру обележавања Лазиних дана у нашем граду. Након размене енергије са шабачком публиком Влада нам је пренео актуелности из свог рада и живота
Волим да свирам у Шапцу и пред шабачком публиком, уложили смо пуно година рада и труда да формирамо језгро публике за џез и блуз. За који дан излази мој нови албум, под називом „Улице Балкана“. Пре пар дана, тачније 12. маја имао сам концерт у београдском Дому Синдиката, који је испунио сва моја очекивања, каже Влада.
РТС је снимао концерт, којем је присуствовало око 1.000 људи. За неколико дана биће завршена монтажа снимка овог концерта и далеко већи број заљубљеника моћи ће да ужива у квалитетном џезу.
Желео бих са вама да поделим једну ексклузивну информацију коју до сада нисам помињао, а то је објављивање моје књиге „Балкан џез“. У питању је музичка књига, која ће када угледа светлост дана, у већој мери служити као уџбеник. Ово дело је фузија српске традиционалне музике и џез елемената. У књизи на теоретски и практичан начин објашњавам како и зашто сам стварао и која правила се морају поштовати. Уз књигу ће бити и један ДВД који ће послужити као водич за практично извођење примера. Намера ми је да са овом књигом држим предавања у западноевропским земљама.
Влада Маричић рођен је у Шапцу 26. јануара 1965. године, где је завршио основну школу, основну музичку и Средњу Економску школу. У Шапцу је направио своје прве кораке у музичкој каријери, где је већ са 15 година почео да зарађује бавећи се музиком.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa