Инфо

9. јун 2011.9. јун 2011.
СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ ШАПЦА

Обележавајући Светски дан заштите животне средине у оквиру акције “Очистимо Србију“ у Шапцу је прошле суботе организовано спремање града. У активностима које је подржала Градска управа учествовао је велики број волонтера, који су уклонили дивље депоније са неколико загађених локација. Волонтерима су обезбеђене мајице, опрема за рад и храна
Шапчани су и ове као и ранијих година прихватили активности које ће допринети да наш град буде лепши и здравији. Основни циљ је унапређење квалитета живота, који се мери стањем животне средине. Апел данашње акције у којој су учешће узели и најмлађи јесте да покажемо да волимо свој град тако што га нећемо уништавати. Само мало воље и труда потребно је како бисмо живели у бољем и чистијем окружењу, навео је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Акцији “Великог спремања Шапца“, прикључила су се бројна привредна друштва међу којима је и У.С. Стеел, чији су представници као и прошле године уређивали простор вртића на Летњиковцу. Спремни да дају свој допринос чистијем и лепшем окружењу, волонтери су фарбали клупе, чистили паркове и садили цвеће. За узврат малишани Предшколске установе “Наше дете“ извели су представу у којој су на креативан начин указали на значај екологије и природе која нас окружује.
Волонтери УС Стеела већ традиционално учествују у овим акцијама.
Посебно сам поносан што су наши запослени препознали значај ове акције и што су издвојили своје слободно време како би допринели уређењу градова, навео је генерални директор У.С. Стеел Сербиа Метју Перкинс. По његовим речима ова компанија се по обиму инвестиција уложених у пројекат заштите животне средине издвојила као лидер у овој области. Од доласка у Србију до сада у ове пројекте су уложили више од 100 милиона долара. Директор шабачког огранка У.С. Стеел Бранислав Станковић каже да је ово дан који врло радо искористе да побегну од свакодневних обавеза, да проведу у природи са децом и да се међусобно друже.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa