Инфо

9. јун 2011.9. јун 2011.
ТРЖИШТЕ НЕКРЕТНИНА

СВИ ЧЕКАЈУ БОЉЕ ВРЕМЕ

Квадрат стамбеног простора у Шапцу тренутно око 700 евра. Ишчекивање будућих купаца да цене буду ниже успорило продају. Велика потражња за малим становима. Инвеститори скоро у потпуности обуставили градњу
Економска криза, страх грађана од губитка посла и немогућности измирења обавеза према банкама одразила се и на тржиште некретнина. У већини градова Србије цене станова знатно су ниже у односу на период од пре три године. Међутим, насупрот нади будућих купаца да ће цене још ићи доле, у агенцијама за некретнине тврде да је тржиште стабилно и да се не очекују даља појефтињења.
-Ако упоредимо са неким периодом од пре три године када је за квадрат у Шапцу требало издвојити и до 1.000 евра, садашња цена од 700 евра по квадрату је знатно нижа. Међутим, очекивања да ће тај износ и даље падати, једноставно нису реална ““ каже испред шабачке агенције за промет некретнина “Тим“ Александар Митровић.
Према Митровићевим речима интересовање грађана не јењава, али се у доношењу крајње одлуке сви колебају. Углавном је разлог страх од кредита, губитка посла, али и нада да ће цене и даље падати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa