Инфо

30. јун 2011.30. јун 2011.
У ШАПЦУ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „АКТИВНИ ЗА РЕКЕ“

ИЗЛОЖБА ПОД ВРБОМ

Унија еколога „УНЕКО“ Подриње -Шабац у наставку манифестације „Активни за реке“ обележила 29. јун - Дан Дунава. На Старом граду организована изложба фотографија ученика Школе за уметничке занате. У организацији Еколошког удружења „Ада Савица“, у Дреновачком рукавцу организовано такмичење за најбољи рибљи котлић. Циљ ових манифестација је подизање еколошке свести за очување река и приобаља
Јуче је у Шапцу Унија еколога „УНЕКО“ Подриње - Шабац обележила 29. јун - Дан Дунава. Ова акција је наставак манифестације“Активни за реке“ коју Унија еколога организује у сарадњи са Дирекцијом за воде Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије. Циљ је подизање еколошке свести код становништва и потребе да се заједничком активношћу појединаца и институција очувају водни ресурси, пре свега ресурси Саве и Дунава и њиховог приобаља.
Поводом Дана Дунава, Унија еколога организовала је низ занимљивих активности. На Старом граду, у пригодном еколошком амбијенту испод старе врбе, организована је изложба фотографија. Фотографије су радили ученици Школе за уметничке занате из Шапца на тему „Слике Саве и њених обала“ и са циљем да се посматрачима скрене пажња на богатство лепота и природних ресурса ове велике реке. Њихов уметнички допринос и угао гледања на реку изазвали су велико интересовање посматрача изложбе. Поред тога што су најбољи радови ученика Школе за уметничке занате били изабрани да буду представљени на изложби, Унија еколога ће, као посебно признање и мотивацију за даље усавршавање, ученицима који су излагали своје радове, организовати посету неком од националних паркова и резервата природе. На тим екскурзијама они ће моћи да употпуне своје еколошке слике Србије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa