Инфо

30. јун 2011.30. јун 2011.
ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ КРУПАЊ

ДАНИ МЕЂАША

Овог викенда, на Мачковом камену, по други пут биће одржана манифестација “Дани међаша“. Поред богатог културно уметничког програма, вишебоја, игре за дукат, такмичења у кувању посног пасуља, Међународне изложбе паса гонича, по први пут, биће организована косидба на Мачковом камену. Организатори очекују да ће број посетилаца премашити прошлогодишњу цифру од 2.000 људи
Ове године, 2. и 3. јула, по други пут организујемо манифестацију “Дани међаша“. Назив је инспирисан локалитетом. Односно, манифестација се организује на територији Мачковог камена, у непосредној близини места где се граниче три општине: Мали Зворник, Љубовија и Крупањ. Иначе, “Дани међаша“, су нека врста наследника некадашњег вашара на Мачковом камену који се одржавао прве недеље после Видовдана ““ рекао је испред Туристичке организације Општине Крупањ Радован Ристановић.
У току два дана трајања манифестације предвиђен је богат програм. Поред незаобилазног народног вишебоја, игре за дукат (кола које траје сатима, а победник је онај ко издржи до краја), такмичења у кувању посног пасуља, Међународне изложбе паса гонича, по први пут биће одржана и косидба на Мачковом камену.
- Трудимо се да обогатимо прошлогодишњи садржај. Од програма бих желео да ставим акценат на Међународну изложбу паса гонича. Прошле године ту је било око 170 паса, док ове очекујемо учешће излагача са територије целе бивше Југославије. Највећа овогодишња новина је косидба. У току протекле године смо прикупили различита искуства са територија где је оваква манифестација уобичајена. Слали смо наше делегације у Рајац, Мркоњић град, Словенију и искрено се надамо да ћемо оно што смо приликом тих посета видели, са успехом применити и код нас ““наводи Ристановић, и каже да је за потребе манифестације на месту које подсећа на природни анфитеатар, ове године завршена стабилна бина, а да је сам догађај посебан јер се за разлику од уобичајених летњих манифестација везаних за реку, одиграва на 950 метара надморске висине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa