Инфо

7. јул 2011.7. јул 2011.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА

РОЂЕНИ ЗА ЧИТАЊЕ

На овогодишњем, петом по реду, стручно-научном скупу „Библионет 2011“ Заједнице матичних библиотека Србије одржаном уЈагодини од 22. до 24. јуна, пројекат Библиотеке шабачке, чији је аутор Драгана Гајић, а коаутор видео презентације Дуња Новаковић, сврстан је међу три најбоља
Дечје одељење Библиотеке шабачке може се похвалити постигнутим успехом на недавно одржаном стручно-научном скупу „Библионет 2011“ у Јагодини на коме се представило десет библиотека из Београда, Суботице, Новог Сада, Димитровграда, Ваљева, Краљева, Смедерева. Овом скупу, који је трајао три дана, присуствовало је више од стотину библиотекара из Србије, као и гости из Босне и Херцеговине.
Стручни жири је од десет презентованих као три најбоља изабрао пројекте Библиотеке града Београда, Библиотеке шабачке и Библиотеке града Новог Сада чији је пројекат „Библиотека за све“ и победио.
Пројекат Библиотеке шабачке „Рођени за читање“ чији је аутор Драгана Гајић, а коаутор видео презентације Дуња Новаковић, постигао је велики успех самим тим што се нашао међу три најбоља, али и чињеницом да је освојио симпатије присутних библиотекара док је видео презентација добила аплаузе „на отвореној сцени“.
- Пројекат „Рођени за читање“ прво је почео да се реализује у Италији 1999. године са циљем подршке гласног читања деци најмлађег узраста, од самог рођења па до треће године живота. Наша жеља је да у пројекат укључимо што већи број породица са тек рођеним бебама и породица са малом децом. Такође желимо да укључимо и педијатре шабачког Дома здравља, васпитаче, као и сестре у вртићима ““ рекла је Драгана Гајић, аутор пројекта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa