Инфо

11. август 2011.11. авг 2011.

ПОМЕН КАРАЂОРЂУ И МИШАРСКИМ ЈУНАЦИМА

Поводом годишњице Боја на Мишару, у данима викенда одржаће се прослава која је обележила историју српског народа.
Сутра, 12. августа у 10 часова је турнир у малом фудбалу, у организацији ФК “Карађорђе“ Мишар, а у 18 часова атлетска трка Шабац-Мишар, у организациуји АК “Цер“ Шабац и Задужбинског друштва “Први српски устанак“ Мишар.
Прослава почиње одавањем помена Карађорђу и мишарским јунацима у суботу у 10,45 часова, које ће служити свештенство оридске цркве. Одмах после тога следи програм у организацији Министарства за рад и социјалну политику Републике Србије, као и отварање Изложбе слика 13. сазива Мишарске ликовне колоније у Галерији Дома културе Мишар. Промоција шестог броја “Читанке Мишарског боја“, у сали Дома културе, одржаће се у 12,40 часова.
Од двадесет часова, сви заинтересовани могу погледати позоришну представу “Небески крунски савет“, Богдана Секендека, у извођењу аматерског позоришта “Вожд“ из Мишара, а затим колаж народних песама и игара. У летњој башти “Мишар фест“ у организацији НВО “Светлост“ одржаће се “Први српски електро-устанак“.
Ова манифестација завршиће се културно-уметничким програмом у недељу увече. У програму ће учествовати познати гуслари, а у 20 часова посетиоцима ће бити представљена монодрама у извођењу Тамаре Бастаје.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa