Инфо

29. септембар 2011.29. сеп 2011.
ЗАБЕЛЕЖЕНО У СЕЛУ СКУПЉЕН, ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

ЂУЛ АВЛИЈА УГОСТИЛА ЧИКА БОЦУ

Удружење родитеља деце оболеле од малигних болести основано априла ове године, у Скупљену, у популарној Ђул авлији окупили су се по други пут и уживали у прелепом крајолику
Најбитније је да је деци лепо и да се размењују искуства. Ово нису краткотрајне и лаке болести, трају и по три године али је проценат излечења преко 60 одсто и то храбри. Прича је потпуна, јер овај простор надахњује и оплемењује, а деца имају све што би им побудило пажњу, каже председник Удружења Владимир Радуловић.
Домаћин и власник етно простора Бора Пантелић уз супругу и тим истомишљеника био је одушевљен гостима.
- Најбитније је да видим да уживају. Ретко је да се овакви гости нађу у Ђул авлији, а имали смо бројне госте са разних места. Годи нам њихово добро расположење, зборио је Пантелић.
Један од родитеља и организатор Стеван Шимоновић, подсетио је прво на легенду која датира из турских времена.
- Ђул авлија сведочи о великој љубави која је прекинута обећањем девојке Турчину, али су се млади и надаље виђали. Турцима се дојавило па је плотун требао да пресуди момку, али је девојка остала као Ружа ђула по турском пала пред вољеног и дала свој живот. И тако ниче Ђул авлија коју обећаше да ће окитити ружама у сећање на Ружу или ти ђулу тек било како било ентузијазмом и силним радом никао је простор за понос. Ту су и животиње за игру, и културно уметнички садржаји, али и простор за родитеље, све у свему лепота дружења, говорио је надахнуто Шимоновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa