Инфо

29. септембар 2011.29. сеп 2011.
ПРЕСЕЦАЊЕМ ВРПЦЕ ОТВОРЕН ОБЈЕКАТ “СОЦИЈАЛНОГ СТАНОВАЊА У ЗАШТИЋЕНИМ УСЛОВИМА“

ХУМАНИЈИ УСЛОВИ СТАНОВАЊА

У дванаест стамбених јединица величине од 39 квм до 54 квм, биће смештено десет породица избеглих и расељених лица и две локалне социјално угрожене породице. Вредност пројекта 210.000 евра
Међународна организација за миграције у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и градом Шапцем је, у оквиру пројекта “Подршка избеглим и интерно расељеним лицима у Србији реализовала изградњу објекта за социјално становање у заштићеним условима. Реализацију је финансирала Европска унија преко Делегације Европске уније у Републици Србији и суфинансирала Република Словенија, у циљу доприноса напорима Владе Републике Србије и републичког Комесаријата за избеглице да затвори колективне центре, унапреди животне услове и реши стамбено питање ових категорија становништва.
Објекат “социјалног становања у заштићеним условима“ у улици Зеке Буљубаше у Шапцу, свечано је отворен јуче. Церемонији су између осталих присуствовали и Министар рада и социјалне политике Расим Љајић, заменик шефа делегације ЕУ у Републици Србији Адриано Мартинс, менаџер Програма избегла, расељена лица и миграције Марција Палота, амбасадор Републике Словеније Франц Бут, трећи секретар за политичка питања амбасаде Републике Словеније у Београду Дејан Владић, помоћник комесара за избеглице Иван Гергинов , шеф мисије Међународне организације за миграције Грегоар Гудстајн и градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa