Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Садржаји за љубитеље културе
Народни музеј део манифестације “Музеји за 10”

Садржаји за љубитеље културе

Народни музеј Шабац учествује у националној манифестацији „Музеји за 10“ од 12 до 18. маја . Програм манифестације биће реализован у просторијама зграде Народног музеја Шабац у улици Масарикова 13. Улаз током манифестације је бесплатан за све посетиоце
Народни музеј у Шапцу представио је програм манифестације “Музеји за 10” која траје до 18. маја. Садржаји који ће бити доступни у просторијама овдашње установе културе представљени су у саопштењу Народног музеја које преносимо у целости.

Народни музеј Шабац учествује у националној манифестацији „Музеји за 10“ од 12 до 18. маја . Програм манифестације биће реализован у просторијама зграде Народног музеја Шабац у улици Масарикова 13.

Улаз током манифестације је бесплатан за све посетиоце.

Садржај програма манифестације чине:
„Шабачки времеплов – баштина за будућност“- Стална поставка Народног музеја Шабац састоји се од неколико сегмената који покривају дуг временски период и сведоче о историји друштвеног живота у свим његовим аспектима у више хиљада година дугој традицији живљења на овим просторима. (Стална поставка Народног музеја Шабац, спрат)

„Музеју на дар“- Поклон-збирка Крстић-Миликић садржи предмете који сведоче о личном животу појединаца који су се рађали и стасавали у деценијама експанзије југословенске индустрије и популарне културе. (Галерија Народног музеја Шабац, приземље)

„Дај ми реч да је насликам“- изложба радова деце предшколског узраста и ученика основних и средњих школа који уче по програму ИОП-2, на тему ликовног конкурса “Дај ми реч да је насликам“ ОШ „Свети Сава“ из Шапца. (Мултимедијална сала Народног музеја Шабац, приземље)

„Шабачка тврђава“- апликација виртуелне реалности која оживљава најстарију сачувану илустрацију Шапца из 1493. године, која се налази у „Светској хроници“ Хартмана Шедела. (Мултимедијална сала Народног музеја Шабац, приземље)

Почетак манифестације обележило је свечано отварање изложбе „Дај ми реч да је насликам“ 12. маја у 12 часова. Отварање је се реализовано без присуства публике, уживо преносом путем Фејсбук странице Народног музеја Шабац.



„Европска ноћ музеја“ биће обележена представљањем виртуелне апликације „Шабачка тврђава“ 15. маја у 14 часова. Коришћење апликације биће могуће само уз претходно заказан термин. Апликација ће бити доступна у периоду од 15 – 18. маја ове године. Заказивање ће се вршити путем Гугл-пријаве доступне на Фејсбук страници Народног музеја Шабац, или телефоном на број 015/350-287. Сви термини су по 15 минута.

Радно време током манифестације:
12 – 18. мај од 7:30 – 15:30 часова (и недеља)
15. мај од 14:00 – 22:00 часова
Током дешавања поштоваће се све важеће епидемиолошке мере (дезинфекција, маске, дистанца)..

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa