Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
РАЗГОВОР СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ШАПЦА

УПРКОС КРИЗИ ДОСТА ИНВЕСТИРАНО

Од почетка године највише уложено у путну и комуналну инфраструктуру. Приоритет социјална заштита грађана и брига о деци предшколског и школског узраста. Активан рад на стварању повољног амбијента за стране инвеститоре. Ускоро, почетак реализације пројекта подземне гараже
Ова година ће, и поред оскудних буџетских средстава, захваљујући алтернативним изворима финансирања, како наводи градоначелник Милош Милошевић, бити рекордна када је реч о обиму и значају инвестиција на територији Града Шапца. Доста се радило на реконструкцији и изградњи нове путне и комуналне инфраструктуре, улагано је у обнову школских објеката, у опремање северозападне радне зоне. После низа година, Шабац ће поново имати затворени базен, а у плану је и почетак реализације пројекта подземне гараже и уређења централног градског трга.
- У ових десет месеци, имали смо срећу да започнемо изградњу неких битних објеката инфраструктуре који представљају темељ за бржи развој Града и квалитетнији живот у њему. То су пре свега регионална депонија, постројење за прераду отпадних вода и северозападна трансверзала, каже Милошевић.
Прва касета за одлагање комуналног отпада на регионалној депонији у Сремској Митровици, према постојећим плановима, требала би да буде готова следећег месеца. То ће бити први корак ка затварању депоније на “Дудари“. Готово целокупан износ потребан за реализацију овог пројекта обезбеђен је из ИПА фондова Европске Уније.
- Регионална депонија у Сремској Митровици би у потпуности требала да буде завршена 2012. године. Међутим, прва, пробна касета биће завршена у новембру месецу, и тада ће први комунални отпад из Шапца кренути пут Сремске Митровице. Ово ће истовремено, означити и почетак програма затварања “Дударе“, што је сан великог броја житеља нашег Града. Такође, следећег месеца би требало да буде завршена и трансфер станица у Шапцу. Овде је реч о две фазе исте инвестиције зване “Регионална депонија“. Завршетком овог важног објекта комуналне инфраструктуре, Граду ће бити омогућено да уђе у следећу фазу развоја, а то је могућност сертификовања производа произведених на територији на којој су по европским стандардима решени проблеми одлагања комуналног отпада.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa