Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Plantella брза и једноставна прихрана лепотица
БУЈНО ЦВЕТАЊЕ ОРХИДЕЈА

Plantella брза и једноставна прихрана лепотица

Течно ђубриво Плантелла специјално ђубриво за орхидеје користимо за брзу и једноставну прихрану наших лепотица. Тиме смо додали довољну количину храњивих материја за бујно цветање и здрав раст. Примена је једноставна – у чепу
(који је и мерица) измеримо препоручену количину ђубрива и додамо у воду за заливање. Орхидеје ће нам захвалити бујним цветањем и здравим растом
За орхидеју кажу да је цвет успешних људи, а цвет орхидеја од давнина симболизује љубав. Један од највећих разлога због којих се људи заљубљују у собне орхидеје јесте управо њен цвет. За кућни узгој лепе су: Цyмбидиум, Цаттлеyа-Катлеја, Милтониа, Пхаленопсис.

Пресађивање
За бујно цветање, здрав раст и развој препоручујемо пресађивање биљака сваке године или сваке друге године, када је саксија постала мала или уколико недостаје супстрата. Најбоље време за пресађивање је непосредно након цветања или пре новог раздобља раста и цветања. Пресађивање је шок за биљку, па будите пажљиви када извадите биљку из саксије и у потпуности уклоните стару, осиромашену земљу,а оштећене корене уклоните маказама. Пазите да не оштетите активно корење.

Супстрат Плантелла - специјалну земља за орхидеје, Плантелла специјално ђубриво за орхидеје и Плантелла табс за орхидеје можете купити у свим боље снабдевеним пољопривредним апотекама


При пресађивању орхидеја пресудан је исправан одабир супстрата. Користите висококвалитетни специјални супстрат Плантелла специјална земља за орхидеје од коре, кокосових влакана, тресетне маховине и перлита. Његова карактеристика је да добро упија воду и храњиве састојке, одржава стабилну структуру, не распада се и не труне.

Уз та својства, биљакама пружа и довољну потпору и омогућује добар раст корена. Квалитетна подлога у саксији прави ваздушне џепове, који омогућују добар проток ваздуха.

Након што се уклони стари супстрат и одсеку оштећени корени, биљка се ставља у посуду/саксију а простор се попуњава Плантелла специјалном земљом за орхидеје и лагано уситни, како би се попунио сав празан простор. Пресадите орхидеје у исту или мало већу саксију. Након пресађивања, саксију заједно са биљком уронити у воду тако да подлога потпуно буде натопљена водом. Када се саксија извади из воде, вишак воде добро оцедите.



Заливање и прихрана орхидеја
За заливање се користи неколико дана одстајала вода из водовода, или кишница како хлор не би нашкодио биљци.

Цела саксија се урони у воду и остави неколико сати да упија воду. Након тога се оцеди сва вода, како корење не би стајало у води дуже од неколико сати.

Течно ђубриво Плантелла специјално ђубриво за орхидеје користимо за брзу и једноставну прихрану наших лепотица. Тиме смо додали довољну количину храњивих материја за бујно цветање и здрав раст. Примена је једноставна – у чепу ( који је и мерица) измеримо препоручену количину ђубрива и додамо у воду за заливање. Орхидеје ће нам захвалити бујним цветањем и здравим растом.

Орхидеји треба пажљива нега и одлични услови. Код дозирања нећемо погрешити ако применимо Плантелла табс за орхидеје – специјално ђубриво у облику шумећих таблета за равномерну и правилну прихрану свих врста орхидеја. Плантелла табс за орхидеје опонашају количину храњивих састојака из природе, а уједно садрже све битне микро и макро елементе потребне за оптималан раст.
ПР

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa