Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
четверац  к4-1. 000: фото: Н. Радовић (КСС)

четверац к4-1. 000: фото: Н. Радовић (КСС)

КАЈАК: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

СЕКУНДА ДО ПОСТОЉА

Подмлађена репрезентација. Суботић и Грујић близу постоља. Успешан деби Лагунџића. Без медаља за национални тим Србије
Репрезентативци Србије у кајаку, подмлађеног састава, нису успели да се оките медаљом на Европском првенству у Познању, а најближи том циљу био је квартет на километарској деоници где је једну позицију држао репрезентативац из редова клуба „Зорка“.

Међу 17 такмичара нашла су се три имена из овдашњег клуба. Једна секунда је делила од медаље Михаила Суботића. Он је веслао у четверцу на 1.000 метара заједно са Стефаном Векићем, Анђелом Џобетом и Ервином Холпертом. Успешно су прошли кроз квалификације и полуфинале, да би у великом финалу непуну секунду остали иза посаде Русије. Први Белоруси, други Мађари.

Јунски рапсоред
Кајакшка сезона се захуктава, како на домаћој, тако и међународној сцени. Младе шабачке кајакаше током овог месеца очекује друго коло Мини кајак и пионирске лиге Србије, 19. јуна. Миникајакаши „Зорке“ су лидери на табели. Репрезентативце од 24. до 27. јуна очекује Европски шампионат за јуниоре и млађе сениоре такође у Познању, где су Шапчани велике узданице селектора.


-Добар резултат за нашу релативно неискусну посаду. Можемо бити задовољни пласманом у финале, остаје жал за одличјем, но конкуренција је јака, трка брза и пружили смо максимум. Наступ је залог за будућност – рекао је Суботић.

Наш олимпијац из Рио де Жанеира, Небојша Грујић наступао је у две дисциплине. У двоседу на 200 метара веслао је са Марком Драгосављевићем и свој пут су, после успешних квалификација, завршили у полуфиналу шестим местом у својој групи, а успешнији је био у четвороседу на 500 метара. У чамцу где су уз њега седели: Марко Драгосављевић, Марко Новаковић и Владимир Торубаров, пласирао се до финале где је у изједначеној трци заузео шесту позицију, а ни цео секунд није био спорији од бронзане медаље Русије.

б. лагунџић: фото Н. Р. (КСС)


Деби на сениорском нивоу Европског шампионата у Пољској је забележио и Шапчанин Бранко Лагунџић. Бранио је боје Србије у једноседу на 500 метара. На првом такмичењу стигао је до Б финала, где је кроз циљ прошао трећи, што је у збиру била 12. позиција.

-Било је близу финале, међутим врло сам задовољан наступом, ипак сам дебитовао на овом нивоу. Осетна је разлика међу сениорима и захтева време, уз наравно јак тренинг да се првикнете на све. Захвалан сам селектору на позиву и надам се да ће резултати бити све бољи у наредном периоду – нагласио је Лагунџић.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa