Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ХРАМА У ЦЕРОВЦУ

Кад се душа вида

Почетак радова на храму посвећеном Светом Киријаку Отшелнику молитвено је благословен у суботу, у селу Церовац. Задужбинари су Радослав и Весна Веселиновић.
- Одлучио сам да нашој цркви поклоним земљиште и храм који ће бити саграђен на тромеђи села Мала Врањска, Церовац и Жабар. Ове године ће бити значајних радова на изградњи храма, који ће, очекујемо, бити завршен за три до четири године, истакао је задужбинар који је дванаест година потпредседник Управног одбора Епархије шабачке.
Веселиновић је рођен у Церовцу, где су његови преци дошли пре двеста година, почетком 18. века. Његов прадеда, Јанко Веселиновић, двадесет једну годину био је председник вукошићко-церовачке општине. Негујући корене, као велики поштовалац првославне вере, власник Компаније „Галеб“ желео је да се одужи свом селу и мештанима.

"Глас Подриња"


- Са др Милошем Ранковићем био сам донатор храма на Соко граду која је посвећена Сабору српских светититеља. Желео сам да у родном селу оставим траг, молитвени дом где ће потомци имати где да дођу да се присећају нас, својих предака који смо урадили оно што смо могли да бисмо допринели бољитку, нашем православљу и нашој цркви, да не забораве да чувају корене.
Св. Киријак Отшелник, у народу Михољдан, слава је Веселиновића.
- „Кад се црква зида, тад се душа од греха вида“. Ношем том мишљу, у души дубоко хришћанин, господин Радослав, знајући значај храмова Божјих, посебно на путу Шабац-Ваљево, где има мало храмова, подиже прву богомољу поред пута. Пре годину дана, овде је освећен крст, а храм, када буде саграђен, биће на корист верног народа и Српске православне цркве, а на понос породице Веселиновић, нагласио је свештеник Мирко Вилотић, секретар епископа Лаврентија.

М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa