Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ПОТПИСАН УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ ЕНЕРГЕТИКЕ

Средства за замену столарије

Град Шабац један је од 67 градова и општина којима је Министарство рударства и енергетике одобрило финансирање програма енергетске санације, односно замене столарије. Тим поводом, градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Краљеву потписао уговор са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком рударства и енергетике Зораном Михајловић и истакао да је циљ да свака кућа и домаћинство на селу имају могућност да замене дотрајала врата и прозоре.

"Глас Подриња"


,,Због лоше изолације, троши се доста више топлотне и електричне енергије. Половину новца за замену субвенционисаће држава и локална самоуправа, а другу половину грађани. У наредном периоду наша локална самоуправа расписаће два јавна позива, за компаније и грађане. Ово је само почетак, у наредној години ћемо издвојити много већа средства за велики број домаћинстава. Заједно са државом развијамо Шабац као град будућности”, рекао је градоначелник Пајић.
Локалне самоуправе за субвенције намениле су 235 милиона динара, док су расположива средства подстицаја Министарства рударства и енергетике 224 милиона динара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa