Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
164 ГОДИНЕ БИБЛИОТЕКЕ ШАБАЧКЕ

ИЗВОР КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА

Под слоганом „Библиотека уживо“ у уторак свечано обележен Дан Библиотеке шабачке. Том приликом додељене награде најбољим читаоцима. Свечаности, поред многобројних гостију из јавног и културног живота града, присуствовао и епископ шабачки Лаврентије
Говорећи о традицији дугој 164 године директорка Библиотеке шабачке Соња Бокун Ђинић истакла је да се током година ова установа трудила да изађе у сусрет својим корисницима. Тако је простор старе зграде која датира од 1854. године годинама уназад мењан и прилагођаван. Крајем лета свечано је отворено реновирано Одељење за одрасле. Нови простор прилагођен је потребама великог броја читалаца који сада имају директног додира са повећаним фондом књига. Ту је и Дечје одељење са својом читаоницом која за шабачке малишане представља место за дружење, учење и стицање нових знања. Приоритет је Анексна зграда која је у изградњи још од 2007. године. Директорка се нада да ће до краја ове године други спрат бити усељив.
-Библиотека се свих 164 година трудила да дође до свог крова над главом, али то јој никада није успевало. Анексна зграда која се гради је први кров који Библиотека гради за себе - рекла је Соња Бокун Ђинић.
Да недостатак простора не омета добар рад Библиотеке сведочи и велики број читалаца свих узраста. Тако су овом приликом додељене награде најбољим читаоцима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa