Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР ШАБАЦ

ДРУГА КУЋА

За боравак корисника задужена су 83 стално запослена и десетак радника на одређено време. Цена смештаја креће се око 30.000 динара на месечном нивоу, у зависности од категорије којој особа припада и од захтеваних услуга
Геронтолошки центар је установа у којој старији задовољавају своје примарно - егзистенцијалне, здравствене, социјалне, емотивне потребе, али и образовне, културно - забавне и рекреативне активности. Међусобна солидарност, самокреативност и друштвени живот корисника су неопходни фактор за бржу и лакшу адаптацију.
- Текућа година је веома тешка због економске кризе која се одражава и на рад наше установе. У 2011. години највише је уложено у набавку опреме у оквиру новог објекта, као што су кревети, гардеробни ормари, столови и столице за двадесетак соба, као и реконструкција стазе и нови паркинг. Министарство рада и социјалне политике је определило средства за комплетну реконструкцију мокрих чворова на приземљу и првом спрату новог дела објекта. Реконструкција није рађена још од 1984. године када је установа почела са радом. Крајње је време било за реновирање, јер је све дотрајало, каже директор шабачког Геронтолошког центра Милан Поповић.
Затим, средствима Геронтолошког центра финансирана је замена подова око 800 квадратних метара, чија је вредност износила два милиона и двеста хиљада динара. Актуелна економска ситуација одразила се ове године и на попуњеност капацитета, јер влада мања заинтересованост код припадника треће доби. Претходних година капацитети су били попуњени 97 одсто, што је доносило већи прилив новца и обезбеђивало додатна улагања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa