Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
МИНИСТАР ОДБРАНЕ ПОСЕТИО ШАБАЦ

ЗНАЧАЈ ПОГОНА У ЗАПОШЉАВАЊУ

Прошлог уторка, Министар одбране Републике Србије Драган Шутановац посетио погон “Пилана“ Војнограђевинске установе “Београд“ у Шапцу. Производна будућност погона у изградњи монтажних кућа. Ваљево први Град у ком ће бити изграђено цело насеље, односно монтирано 50 кућа, тиме ће се решити стамбено питање активних и пензионисаних војних лица у овом граду
У Шапцу смо имали прилику да видимо које су производне могућности и производни капацитети погона “Пилана“. Посебно бих нагласио податак да је ова грађевинска установа до пре четири године била у губитку око 150 милиона динара, док данас послује позитивно. Предност овог погона је могућност израде малих стамбених јединица, тзв. монтажних кућа. То је један од разлога зашто су са мном данас градоначелници Ваљева и Шапца. У погону у Шапцу запошљавамо око 70 радника, док је Ваљево први град у којем ћемо приступити изграњи целог насеља са око 50 кућа у којима ће живети још увек активна и пензионисана војна лица ““ рекао је Министар одбране Драган Шутановац.
По наводима Министра реч је о сасвим новом стандарду изградње стамбених површина намењених првенствено припадницима припадницима војске и Министарства одбране, а потом и Министарства унутрашњих послова као и других државних институција.
Оквирна цена једног квадратног метра у овом случају, не би требало да пређе цифру од 350 евра. Они који буду у прилици да добију један овакав објекат, поред њега би имали и мало двориште, а предвиђен је и простор за паркинг. У министарству одбране, у производњи монтажних кућа виде велики потенцијал.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa