Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
УНИЈА ПЕКАРА ШАБАЦ

ДЕЛИМО СУДБИНУ СА НАШИМ НАРОДОМ

Недавно појефтињење хлеба оправдано, мада се неће пуно одразити на кућни буџет. Уколико држава не промени став према пекарима, овом занату прети изумирање, поручују у шабачкој Унији пекара
Од првог октобра векна хлеба “Сава“ продаје се по 44 динара, два динара мање него раније. Последња Уредба Владе Републике Србије о појефтињењу ове животне намирнице примењиваће се до 31. марта следеће године.
- Ова корекција цене хлеба је реална у односну на тренутну цену брашна. Али када погледамо рачуницу, да просечна породица са три члана, дневно поједе векну хлеба, схватимо да то и није нека уштеда за кућни буџет, тај износ је око 60 динара месечно. Са друге стране, имамо, пекаре који већ годинама раде за минималну зараду. Већ нам понестаје средстава, немамо да уложимо у опрему, амортизацију, превоз. Идемо из Уредбе у Уредбу и прилагођавамо се како знамо и умемо ““ каже испред шабачке Уније пекара Небојша Јанковић.
Предвиђене су казне за непоштовање поменуте Уредбе су од сто хиљада до два милиона динара. Међутим, већи проблем пекарима представља неразумевање инспекције. Наиме, како наводе у Унији пекара Шабац, надлежни за контролу не схватају да само мали број пекара на овој територији има потребне техничке услове за масовну производњу хлеба типа “Сава“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa